Het kloppend hart van Waterland
Live

Jaap Koeltjes in Slag op de Zuiderzee blikjes bij Bakkerij Kees Gutter

Gepubliceerd: Dinsdag 07 maart 2023 12:19

Jaap Koeltjes in Slag op de Zuiderzee blikjes bij Bakkerij Kees Gutter

Foto: Bakkerij Kees Gutter

In Monnickendam zijn de voorbereidingen voor de herdenking van de Slag op de Zuiderzee in volle gang. In 2023 is het namelijk precies 450 jaar geleden dat de Watergeuzen, onder leiding van burgemeester Cornelis Dirkszoon van Monnickendam, de slag op de Spaans-Vlaamse vloot wonnen. Speciaal voor deze gelegenheid is er nu een uniek collectorsitem bij Bakkerij Kees Gutter verkrijgbaar.

Om deze heuglijke overwinning – anders hadden we hier nu Spaans gesproken – te vieren bedacht de Bakker van Waterlands een écht collectorsitem: een heus koekblik van de Slag op de Zuiderzee. Gevuld met het enige echte Monnickendamse koekje: het Jaap Koeltje. Dit zilt-zoete koekje is gemaakt volgens traditioneel recept dat Kees Gutter kreeg van zijn voorganger, bakker Jaap Koel, in Monnickendam.

Slag op de Zuiderzee
De viering van de Slag op de Zuiderzee concentreert zich deze zomermaanden van 6 t/m 16 juli. Greetje Gutter: ‘De organisatie van alle festiviteiten en activiteiten is in handen van een groep hele enthousiaste vrijwilligers die zijn verdeeld over verschillende werkgroepen. Zo is er een werkgroep die de organisatie van de stadspoorten op zich neemt en is ook de werkgroep kleding al heel actief met workshops, zodat mensen zelf thuis de kleding uit 1573 kunnen maken. Daarnaast is er een werkgroep die ervoor zorgt dat de slag kan worden nagespeeld en is er een club actief die de jeugd bij het evenement betrekt door middel van allerlei activiteiten. Er gebeurt heel veel en dat is allemaal terug te vinden op www.slagopdezuiderzee2023.nl.’

Per blik € 2 naar organisatie
Het is dankzij deze vrijwilligers dat Monnickendam, net als in 1973, ongetwijfeld weer fantastische feestweken tegemoet gaat. Greetje: ‘Daarom hebben we besloten om van elk verkocht Slag op de Zuiderzee blik met Jaap Koeltjes € 2 te doneren aan de organisatie. Ook Monnickendammers die hier niet meer wonen, maar dit collectorsitem wel graag willen hebben, kunnen het per e-mail bestellen (info@keesgutter.nl) en op laten sturen. Hoewel de start pas over 126 dagen is, zijn wij als echte Monnickendamse bakker al aan het aftellen!’

Over Bakkerij Kees Gutter
Kees Gutter(www.keesgutter.nl) is al 60 jaar dé Waterlandse bakker met in totaal 6 vestigingen in Monnickendam, Purmerend, Volendam en Amsterdam-Noord en -Zeeburg en verkooppunten bij vier wederverkopers in de regio. 

Bron: Bakkerij Kees Gutter

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services