Het kloppend hart van Waterland
Live

Inzet KNRM bij overstromingen in Limburg

Gepubliceerd: Donderdag 15 juli 2021 20:11

Inzet KNRM bij overstromingen in Limburg

Foto: Pieter Pereboom

De Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) heeft hulp aangeboden aan Limburg bij het Landelijk Operationeel Coördinatie Centrum (LOCC) om met het beschikbare materieel en mensen te helpen bij de overstromingen in Limburg en daar is positief op gereageerd.

En natuurlijk gaan wij helpen. Momenteel is het beschikbare materieel gereedgemaakt en onderweg op transport naar IJsselstein in afwachting tot nadere orders vanuit het LOCC. Het materieel wat de KNRM naar Limburg stuurt is: 2 kusthulpverleningsvoertuigen, 2 x Atlantic 75, 1 x Float 500, KNRM-vrachtwagen, -Crafter en -busjes.

Op het landelijke kantoor van de KNRM is inmiddels een crisisteam ingericht onder leiding van directeur Jacob Tas. Er zijn 24 vrijwilligers en beroepsmedewerkers met het materieel onderweg vanuit IJmuiden naar IJsselstein om na instructies van het LOCC af te reizen naar Limburg. 

De inzet van additionele vrijwilligers en materieel gaat niet ten koste van de operationele inzetbaarheid van de 45 KNRM reddingstations. Ook van KNRM station Marken zijn er opstappers onderweg naar Limburg.

Bron: KNRM

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services