Het kloppend hart van Waterland
Live

Invoering van verschillende Blauwe Zones in de binnenstad van Monnickendam

Gepubliceerd: Donderdag 01 november 2018 11:02

Invoering van verschillende Blauwe Zones in de binnenstad van Monnickendam

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Waterland heeft een aanwijzingsbesluit genomen om 11 parkeerplaatsen op het Verenigingsplein aan te wijzen als een blauwe zone.

Deze blauwe zone geldt op maandag tot en met zaterdag van 9:00 tot 17:00 uur met een maximale parkeerduur van een anderhalf uur (90 min).
 
Daarnaast worden op korte termijn op drie locaties in de binnenstad, kortparkeerplaatsen aangebracht. Deze kortparkeerplaatsen zijn met name bedoeld voor het winkelend publiek en zijn geldig van maandag t/m zaterdag van 9:00-17:00 uur. De maximale parkeerduur op deze parkeerplaatsen is een halfuur. Buiten deze dagen en uren geldt er geen parkeerduurbeperking.
 
Het gaat om de volgende locaties, waarbij het gaat om 2 parkeerplaatsen per locatie:
- Noordeinde, tussen huisnummers 33 en 43
- Gooische Kaai, t.h.v. huisnummer 1
- Haringburgwal, t.h.v. huisnummer 6a
 
Het instellen van deze blauwe zones is een uitwerking vanuit de resultaten uit de enquête van het verkeersplan binnenstad Monnickendam. Door het instellen van een maximale parkeertijd van een halfuur kunnen bezoekers makkelijker een parkeerplek vinden om kort te parkeren.
 
U kunt uw vragen, opmerkingen en aandachtspunten aan de gemeente doorgeven via het e-mailadres verkeer@waterland.nl, graag met als onderwerpstitel “invoering blauwe zones binnenstad Monnickendam”.
 
Bron: Gemeente waterland

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services