Het kloppend hart van Waterland
Live

Internationale Vrouwendag in De Bolder

Gepubliceerd: Woensdag 08 maart 2017 22:29

Internationale Vrouwendag in De Bolder

Overal ter wereld stond 8 maart in het teken van de vrouw, het was Internationale Vrouwendag. Dit werd in De Bolder gevierd samen met allerlei vrouwen uit de gemeente Waterland.

De organisatie lag vooral in de handen van de vrouwen van Be Happy. Be happy is een initiatief vanuit Vluchtelingenwerk, SMD Zaanstreek Waterland en De Bolder. Wekelijks komen vrouwen van allerlei nationaliteiten samen in De Bolder om elkaar te ontmoeten en deel te nemen aan verschillende activiteiten. Deze activiteiten zijn erop gericht om naast elkaar ook Waterland en Nederlandse gebruiken beter te keren kennen. Elke week wordt er een activiteit aangeboden, op het gebied van ontmoeting, educatie en integratie.

Woensdag 8 maart verzorgde feminist Anne-Marie Peeters de opening, vervolgens was er een gevarieerd programma tussen 11.00 en 16.00 uur. Zo konden de vrouwen met elkaar in gesprek gaan over verschillende thema’s en stellingen rond deze dag. Er werden heerlijke verwenactiviteiten verzorgd door de vrouwen van Be happy. Zo kon je je haren laten doen, een gezichtsmassage ondergaan, henna tattoo laten zetten of een yoga/aerobic/Nepalees danslesje volgen. Ook waren er verschillende Internationale hapjes te proeven. Eind van de dag zijn we met z’n alleen gaan zingen. Kortom een geslaagde dag.

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services