Het kloppend hart van Waterland
Live

Interessante lezing van Hanneke Keur, geestelijk verzorger van Swaensborch

Gepubliceerd: Vrijdag 19 oktober 2018 17:56

Interessante lezing van Hanneke Keur, geestelijk verzorger van Swaensborch

Foto: Omroep PIM

Sinds oktober 2015 is Hanneke Keur in Swaensborch aanwezig als geestelijk verzorger. In de Lutherse Kerk in Monnickendam gaf zij een lezing over wat dat precies inhoudt.

Kerkplein Waterland organiseert regelmatig avonden met thema’s die niet enkel binnen de Kerk van belang zijn. Woensdag 10 oktober was zo’n avond. In de Lutherse Kerk in Monnickendam was de avond gereserveerd voor Hanneke Keur, geestelijk verzorger van Evean Swaensborch. Zij is (parttime) in dienst van Evean, heeft een kerkelijke binding aan de Protestantse Gemeente in Monnickendam en is beschikbaar voor iedereen in Swaensborch die behoefte heeft aan een luisterend oor.

Hanneke vertelde voor een groep belangstellende haar verhaal over haar werk als geestelijk verzorger. En wat houdt dat volgens haar in: geestelijke zorg voor bewoners in een huis met zoveel verschillende achtergronden? Verschillend niet alleen in levensovertuigingen, maar ook wat betreft ziektebeelden, die je bij mensen tegenkomt, zoals dementie, of juist somatische aandoeningen als Parkinson, MS, COPD. Voor welke vragen stellen de mensen haar? Wat is in de praktijk haar rol en haar houding als er gevraagd wordt naar euthanasie? Hanneke Keur introduceerde deze avond zichzelf en de geestelijke zorg middels een boeiende inleiding.


Zij begon haar verhaal met het vertellen wie zij is en welke werkervaring zij heeft opgedaan. En tijdens de avond was er ook steeds de mogelijkheid om vragen te stellen. Verder vertelde zij wat er allemaal komt kijken bij haar veelzijdige baan en wat zij voor de ouder wordende bewoners kan betekenen en welke levensvragen de mensen hebben. Duidelijk werd dat het eigenlijk niet uit maakt uit welke cultuur of achtergrond je komt. De levensvragen en behoeften zijn voor een ieder vaak gelijk. Na afloop was de conclusie, Hanneke Keur heeft veel te vertellen over verschillende thema’s en komt vast nog een keer terug.
 

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services