Het kloppend hart van Waterland
Live

Inner Wheel Purmerend viert Vriendschapsdag op 26 mei 2018

Gepubliceerd: Donderdag 03 mei 2018 14:33

Inner Wheel Purmerend viert Vriendschapsdag op 26 mei 2018

Foto: Inner Wheel Purmerend

Elk jaar organiseert Inner Wheel Nederland een Vriendschapsdag. Dit jaar is de organisatie van deze dag in handen van Inner Wheel Purmerend en wordt deze gehouden op zaterdag 26 mei, de oprichtingsdatum van de club in 1955. Het thema van de Vriendschapsdag is heel toepasselijk ‘Noord-Hollands Glorie’.

Bij Inner Wheel Purmerend zijn tientallen vrouwen uit groot Waterland aangesloten. De dames zijn al een jaar druk met de voorbereiding voor deze dag. Carla Holtkamp, lid van de club: “Op de Vriendschapsdag komen circa 400 Inner Wheel leden bijeen uit heel Nederland, met als doel elkaar te ontmoeten en om nieuwe vriendschappen te sluiten. De Vriendschapsdag wordt gehouden in het Van der Valk Hotel in Hoorn.”

Noord-Hollands Glorie
Door de locatie van de club was het thema snel bedacht: Noord-Hollands Glorie. Carla Holtkamp: “We willen alle gasten laten weten wat Noord-Holland boven Amsterdam te bieden heeft op het gebied van innovatie, landbouw, visserij, toerisme, cultuur en energie. Er zal een documentaire getoond worden waarbij de heer Jaap Bond, gedeputeerde van de provincie Noord-Holland, een toelichting zal geven. Daarnaast zijn we blij met gastsprekers Leo Mol van A-H/Delhaize, Ernst van der Ende van Universiteit Wageningen en Lara Timmerman, CEO Pop Vriend Seeds uit Andijk.”

Goede doel
Zoals te doen gebruikelijk is er ook aan deze Vriendschapsdag een goed doel gekoppeld. Inner Wheel Purmerend heeft gekozen voor het goede doel ‘Help een kind op de been’ van stichting Orthopedische Hulpprojecten. Carla hierover: “Peter Hubach, orthopedisch chirurg, en zijn team van artsen zorgen voor het op de been brengen van lichamelijk gehandicapte kinderen, zodat zij een betere kwaliteit van leven en toekomst hebben in een ontwikkelingsland. De medische apparatuur is zo duur dat wij hen willen helpen met onze opbrengst. Al gedurende het hele Inner Wheel jaar van september 2017 t/m juni 2018 hebben wij verschillende projecten georganiseerd, waarvan de opbrengst voor dit goede doel is. Ook de opbrengst van een speciaal voor deze dag ontworpen postzegel komt ten goede aan dit doel. De opbrengst van deze projecten en van de dag zelf, is bestemd voor dit doel en wordt aan het eind van de dag aan de stichting overhandigd.”

Over Inner Wheel Purmerend
Inner Wheel Purmerend behoort tot een internationale organisatie die in 1924 is opgericht en wereldwijd 100.000 leden heeft. Inner Wheel Purmerend is opgericht op 26 mei 1955 en bestaat uit een actieve groep van 43 vrouwen. Voor meer informatie gaat u naar www.innerwheel.nl.
 
Bron: Inner Wheel Purmerend

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services