Het kloppend hart van Waterland
Live

Inner Wheel Purmerend overhandigt cheque voor beklimming Mont Ventoux

Gepubliceerd: Donderdag 18 augustus 2016 11:30

Susanne Metelerkamp Cappenberg, voorzitter van Inner Wheel Purmerend, overhandigde in het Huis aan het Water in Katwoude een cheque aan Ems van Boheemen, die op 1 en 2 september met een team van 15 mensen namens Huis aan het Water zal deelnemen aan de actie Groot Verzet Tegen Kanker waarbij zij de Mont Ventoux zullen beklimmen.

Op 1 en 2 september zullen een groot aantal mensen tijdens de actie Groot Verzet Tegen Kanker te voet of op een fiets de Mont Ventoux beklimmen. De beklimming van de Mont Ventoux wordt gezien als een sportieve strijd die symbolisch de strijd tegen kanker weergeeft.

Huis aan het Water in Katwoude, het inloophuis waar iedereen die te maken heeft met kanker terecht kan, zal ook met een team van 15 personen meedoen aan deze beklimming. Op 1 september zullen de wandelaars de berg bedwingen, en op 2 september is het de beurt aan de fietsers.

Ems van Boheemen is een van de mensen die met team Huis aan het Water meedoet aan de beklimming van de Mont Ventoux. "Eind 2009 overleed mijn man Bart aan kanker na zes jaar ziek te zijn geweest. Hij hield van deze berg, de Mont Ventoux. Hij is er zelf drie keer tegenop gefietst! We kampeerden onder aan de berg met onze kinderen. Mooie herinneringen, en nu de tijd om zelf de berg te bedwingen. Voor het Huis aan het Water, waar ik vrijwilliger ben, en voor KWF. Er is veel geld nodig voor onderzoek en daar loop ik graag voor. Ook draag ik deze wandeltocht op aan Rosa Verboom, mijn lieve vriendin. Vorig jaar kreeg ze borstkanker en na een operatie en bestralingen gaat het goed met haar. Ze loopt zelf ook mee! Ik ben reuze trots op haar! We vieren 1 september ook dat we elkaar 35 jaar kennen!! Hoe mooi is het om deze dag samen naar de top te lopen!"

Susanne Metelerkamp Cappenberg, voorzitter van Inner Wheel Purmerend, kwam naar Huis aan het Water om een cheque aan Ems van Boheemen te overhandigen om daarmee haar sponsorloop op de Mont Ventoux te steunen. Inner Wheel Purmerend is opgericht in 1955 en is onderdeel van een Internationale organisatie die beoogt een afspiegeling te zijn van de samenleving waarbij de mix van jong en oud elkaar inspireert en vernieuwing niet uit het oog wordt verloren. Een serviceclub die staat voor Vriendschap, Internationale contacten en fondswerving. Wereldwijd zijn er 100.000 leden waarvan in Nederland 2.600. Inner Wheel Purmerend wil vooral goede doelen in de regio Waterland steunen maar kunnen ook international iets betekenen bij b.v. rampen. Zo hebben wij altijd korte lijntjes en komt hulp snel op de juiste plaats. Ems van Boheemen: "Ik ben superblij met deze cheque! Weer een stimulans om op 1 september deze berg te bedwingen!"

Van de opbrengst van de actie Groot Verzet Tegen Kanker gaat 60% naar de KWF Kankerbestrijding en 40% gaat naar lokale goede doelen waar het Huis aan het Water er ook een van is. Op de website van Groot Verzet Tegen Kanker is te lezen: "We vinden het enorm belangrijk dat we niet alleen landelijk via KWF Kankerbestrijding, maar ook lokaal de strijd tegen kanker steunen. Daarom steunen wij ook de kleinere lokale initiatieven, die juist voor hun directe omgeving een waardevolle bijdrage leveren."

Wij wensen het team van Huis aan het Water heel erg veel succes met hun beklimming van de Mont Ventoux.

Meer informatie: http://www.grootverzettegenkanker.nl/emsvanboheemenvanvloten

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services