Het kloppend hart van Waterland
Live

Informatieve jaarbijeenkomst vrijwilligers Stichting Promotie Waterland

Gepubliceerd: Dinsdag 20 februari 2018 19:08

Informatieve jaarbijeenkomst vrijwilligers Stichting Promotie Waterland

Foto: Marga Jarigsma

Op zaterdag 17 februari jl. vond de jaarlijkse vrijwilligersbijeenkomst van Stichting Promotie Waterland plaats in Eetcafe´ De Zeilhoek in Katwoude. Deze jaarlijkse bijeenkomst, voorafgaand aan een nieuw toeristisch seizoen, mocht weer rekenen op een grote groep enthousiaste vrijwilligers die samen actief bijdragen aan de promotie van Waterland.

Een kleine 60 vrijwilligers van de informatiepunten in Monnickendam en Marken, management en bestuur waren zaterdagochtend bijeen om op basis van verschillende thema’s de kennis bij te spijkeren. Maar eerst werden door voorzitter Nard Jansen de nieuwe vrijwilligers voorgesteld en werd teruggeblikt op het afgelopen jaar.

Met Minder Meer
Speerpunt voor de stichting is dit jaar het thema ‘Met Minder Meer’. Manager Denise van den Akker lichtte toe waar SPW voor en achter de schermen mee bezig is. De stichting gaat zich meer concentreren op wat goed is en waar veel vraag naar is en afstand doen van dingen die veel aandacht vragen, maar weinig opleveren. In de visie en missie wordt meer en meer uitgegaan van de klantbeleving.

Vanuit dit oogpunt werden de vrijwilligers ook uitgenodigd eens kritisch door het folderaanbod te gaan. Welke folders zijn veelgevraagd? Welke folders zijn niet informatief genoeg? Er ontstond in groepjes een goede inhoudelijke discussie. Ook Mardiek Voorneveld, van Bureau Toerisme Laag Holland, benadrukte tijdens haar presentatie het belang van focus en het centraal stellen van de bezoeker, en liet ook weten welke informatie er met dit doeleind ontwikkeld is voor het nieuwe seizoen.

Kennisquiz
Tot slot volgde een kennisquiz waaraan alle vrijwilligers deelnamen. De meest uiteenlopende vragen werden gesteld en vrijwilligers konden met een groene of rode kaart het juiste antwoord geven. Waar de smalste dorpsstraat van Waterland te vinden is bijvoorbeeld en wat de maximale vaardiepte bij de Middendamsluis is. Vrijwilligster Sandra van het Informatiepunt op Marken wist het langst de goede antwoorden te geven en ging er met de winst vandoor.

Over Stichting Promotie Waterland
Onder de slogan ‘Waterland laat je verrassen’ is Stichting Promotie Waterland sinds 2010 actief in het verwezenlijken van het algemene doel om meer mensen in Waterland te laten recree¨ren en ervoor te zorgen dat zij langer blijven en vaker terugkomen. De activiteiten van de SPW zijn gericht op drie doelgroepen: inwoners, ondernemers en toeristen. De stichting heeft Informatiepunten in Monnickendam en Marken en is vanaf 1 april weer geopend volgens het zomerrooster. Voor meer informatie en openingstijden gaat u naar www.onswaterland.nl.

Bron: Stichting Promotie Waterland

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services