Het kloppend hart van Waterland
Live

Informatiebijeenkomst herinrichting N247 in gemeentehuis

Gepubliceerd: Zaterdag 30 december 2017 10:05

Informatiebijeenkomst herinrichting N247 in gemeentehuis

Foto: Bereikbaarheid Waterland

Op woensdag 10 januari vindt in het gemeentehuis van Waterland een informatiespreekuur plaats over de plannen voor de herinrichting van de N247.

Voor de herinrichting van de N247 tussen Amsterdam en Edam-Volendam is het voorontwerp voor het provinciaal inpassingsplan (PIP) gereed. De provinciale weg wordt opnieuw ingericht om het steeds toenemende verkeer goed te kunnen laten doorstromen. De werkzaamheden aan de N247 vinden naar verwachting in 2019 plaats.

Inzage in het voorontwerp
In september is het voorontwerp tijdens een inloopavond in het Bernard Nieuwentijt College in Monnickendam gepresenteerd. Belangstellenden die krijgen tijdens een spreekuur nogmaals de gelegenheid de plannen te bekijken, vragen te stellen of ideeën aan te reiken.

Het spreekuur vindt op woensdag 10 januari van 16.00 uur tot 20.00 uur plaats in het gemeentehuis van gemeente Waterland, Pierebaan 3 in Monnickendam. En op donderdag 11 januari van 16.00 uur tot 18.00 uur vindt een spreekuur plaats in Amsterdam bij het Stadsloket Noord, Buikslotermeerplein 2000, Amsterdam.

Planning
De werkzaamheden aan de N247 vinden, naar verwachting, in 2019 plaats. In de tussenliggende periode onderneemt de provincie stappen om te komen tot een vastgesteld inpassingsplan. Daarvoor zal in 2018 nog een aantal informatieavonden voor belangstellenden worden georganiseerd. Met direct belanghebbenden wordt persoonlijk overleg gevoerd.

Provinciaal Inpassingsplan

In een Provinciaal Inpassingsplan wordt in één juridische procedure alle ruimtelijke bestemmingen rond de N247 vastgelegd. In de PIP-procedure worden ook de milieueffecten van de maatregelen aan de N247 onder de loep genomen.

Om de herinrichting van de N247 te realiseren voert de provincie Noord-Holland al frequent overleg met betrokken gemeenten, bewoners, ondernemers, technische adviescommissies en andere belanghebbenden, zoals bijvoorbeeld de hulpdiensten.

Burgerparticipatie Broek in Waterland (N247)
De planvorming van een (onder)doorgang door Broek in Waterland wordt niet in de PIP meegenomen. In het najaar van 2017 wordt nog met belangstellenden uit Broek in Waterland en de regio Waterland gewerkt aan de studie naar het ontwerp van de (onder)doorgang door het dorp.

Bron: Bereikbaarheid Waterland

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services