Het kloppend hart van Waterland
Live

Indrukwekkende film 'Achter het gordijn' van Janyar Zakholi

Gepubliceerd: Donderdag 31 januari 2019 14:22

Indrukwekkende film 'Achter het gordijn' van Janyar Zakholi

De Koerdisch-Nederlandse Janyar Zakholi uit Monnickendam maakte een hele korte maar indrukwekkende film van 5 minuten over de rol van sociale media in het Groot Midden Oosten. Op woensdagavond 23 januari vertelde zij tijdens de filmavond van Kerkplein Waterland over zichzelf en over haar film.

Janyar Zakholi kwam op haar 10e naar Nederland. Zij deed hier de opleiding Media Communicatie en Informatie, Audiovisueel & Animatie aan het ROC in Amsterdam. Tijdens haar opleiding is ze ook begonnen met vrijwilligerswerk bij Omroep PIM en zo verschenen er van haar hand al meerdere items bij PIM. Momenteel is zij naast haar werk ook student aan een multimedia-academie.

De kracht van de film 'Achter het gordijn' van Janyar Zakholi zit hem niet in de lengte, maar in de boodschap van de film. In de korte, alleen door pianomuziek ondersteunde film van zo'n 5 minuten wordt middels een schimmenspel het verhaal verteld van wat social media kan aanrichten in het Midden-Oosten. In de film maakt een jongen een selfie met een meisje waar hij verliefd op is. Ondanks het verzoek van het meisje om de foto niet op social media te delen gebeurt dit toch, met uiteindelijk de dood van het meisje door haar vader als gevolg.


Janyar vertelt hoe dit het lot is voor heel veel meisjes en vrouwen in het Midden-Oosten. Niet altijd met de dood tot gevolg, maar ook vaak worden ze mishandeld of verkracht. Met haar film, die naast de filmavond van Kerkplein Waterland ook getoond is op het Arab Filmfestival in Rotterdam. wil ze aandacht vragen voor dit onderwerp.
 

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services