Het kloppend hart van Waterland
Live

Inbrekers verschuilen zich in rietkraag

Gepubliceerd: Woensdag 28 november 2018 18:50

Inbrekers verschuilen zich in rietkraag

Op dinsdagavond hield de politie twee mannen aan die ervan worden verdacht te hebben ingebroken in een bedrijfspand aan de Hoogedijk in Katwoude.

De verdachten zijn Roemenen van 41 en 36 jaar oud. Omstreeks 22.15 uur kreeg de politie melding dat twee inbrekers waren overlopen bij een inbraak. Een eigenaar had gezien dat de twee mannen uit een kaasopslag van een kaasboerderij kwamen. Toen de verdachten in de gaten kregen dat zij waren gezien, gingen zij er direct vandoor in de richting van de achter de boerderij gelegen weilanden.
 
De politie zette direct politiehonden en een helikopter in om de inbrekers op te sporen. Deze werden uiteindelijk door de heli-bemanning gezien toen zij zich in een rietkraag probeerden te verstoppen. De hondengeleiders gingen met hun diensthonden vooruit om de mannen aan te kunnen houden.
 
Bij controle bleek een toegangsdeur tot de kaasopslag geforceerd te zijn. De inbrekers hadden al kaas klaargezet om mee te kunnen nemen.
 
De mannen zijn voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. De bestelauto van de mannen, die in de omgeving geparkeerd stond, werd in beslag genomen.
 
Bron: www.politie.nl

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services