Het kloppend hart van Waterland
Live

In gesprek met burgemeester Van der Weele over gebeurtenissen in Broek

Gepubliceerd: Vrijdag 21 mei 2021 12:08

In gesprek met burgemeester Van der Weele over gebeurtenissen in Broek

De schrik zit er behoorlijk in bij de bewoners in Broek in Waterland. Woensdagmiddag leek het wel het wilde westen. We spraken burgemeester Marian van der Weele over deze heftige middag in Broek in Waterland.

Na een overval op een waardetransport met edelmetalen in Amsterdam-Noord op de Meeuwenlaan vluchtten de daders Amsterdam uit. Een aantal auto’s reed naar Broek in Waterland. Daar staken ze 2 auto's in brand en 1 ‘parkeerde’ hem in een tuin. Er zijn hierover veel filmpjes op sociale media gedeeld door ooggetuigen. De daders hadden machinegeweren en schoten daar ook mee, in de lucht maar ook in de huizen. Een helikopter volgde de daders en een enorme politiemacht zat achter de daders aan. Ook de weilanden in, met honden en zo konden vier daders worden gepakt en 1 dader is overleden. Later op de dag maakte de politie bekend ook de 6e dader bij de A1 en de 7e dader op de A16 bij Rotterdam te hebben aangehouden. Er moeten nog 1 of waarschijnlijk meer daders op de vlucht zijn, maar, zo heeft de politie de burgemeester bevestigd, deze zijn beslist niet in Waterland.


De burgemeester werd door de politie goed op de hoogte gehouden van de gebeurtenissen. Het gebied was afgezet, dus ook zij kon daar niet naar toe. Dat zou ook te gevaarlijk zijn. De mensen in Broek in Waterland moesten ook binnen blijven en in de berichtgeving konden we zien dat sommigen zich in kasten hadden opgesloten en angstig hoopten dat niemand het huis in zou komen. Ook ’s avonds moesten de Broekers nog binnen blijven, omdat de politie nog volop op zoek was naar daders, sporen en buit. De burgemeester heeft donderdagavond een besloten bijeenkomst voor de bewoners van de Galggouw gehouden waar ook hulpverleners en slachtofferhulp bij aanwezig waren. Door de coronamaatregelen kon de gemeente geen grote bijeenkomst voor alle Broekers houden, maar zo nodig zullen er meer van deze avonden worden georganiseerd. De burgemeester is vol lof over het optreden van de politie. Overigens is er voor de betrokken agenten ook hulp beschikbaar gesteld om deze heftige ervaringen te kunnen verwerken.

 

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services