Het kloppend hart van Waterland
Live

In gesprek met Alexander Noordijk bij Love2Meet LGBTQ+

Gepubliceerd: Donderdag 28 juli 2022 10:22

In gesprek met Alexander Noordijk bij Love2Meet LGBTQ+

Foto: Eventbrite

De love2meet LGBTQ van Mozaiek nodigt een ieder uit voor een inspirerende thema avond met Alexander Noordijk over LHBTIQ+ en geloof op dinsdag 20 september in Theater Streams Breede Beek in Nijkerk.

Alexander Noordijk is predikant bij de Protestantse Gemeente in Monnickendam. Hij is getrouwd met zijn man Kai Yung. Ondanks heftige bedreigingen en pesterijen die zowel Alexander als Kai hebben meegemaakt, blijven ze verbinden en stralen. Waar halen ze dat innerlijke licht vandaan? Hierover vertelt Alexander tijdens de nieuwe thema-avond van de Love2Meet LGBTQ+ op dinsdag 20 september, om 19.45 uur in Theater Streams in Nijkerk.

Alexander Noordijk
“In mijn leven heb ik te maken met agressie en tegenslag. Als theologiestudent werd mij verteld dat ik een carrière als predikant wel op mijn buik kon schrijven, vanwege mijn homoseksuele geaardheid. Ik onderging meerdere keren conversietherapie en gebedsgenezing. Het waren traumatische ervaringen waardoor ik hals over kop gestopt ben met mijn opleiding.

Jarenlang heb ik de kerk links laten liggen. Toen ik later werkzaam was als steward, zette een bijzondere ontmoeting met een gezagvoerder mij aan het denken. Het vliegen bleek slechts een vlucht: ‘Ik voelde mij in de lucht dichterbij God, en daar voel ik mij veiliger dan bij zijn grondpersoneel’.

Een aantal jaren later ontmoette ik mijn man Kai Yung, met wie ik inmiddels 14 jaar getrouwd ben. We zijn woonachtig in Amsterdam. Na vele omzwervingen maakte ik dankzij de enorme support van Kai mijn theologiestudie af. Als predikant wil ik jongeren ondersteunen die hetzelfde meemaken als wat ik heb moeten doorstaan.”

Waar en wanneer?
De avond is een initiatief van de Love2Meet LGBTQ+ en vindt plaats op dinsdag 20 september in Theater Streams Breede Beek, Kloosterstraat 3, 3861 AC Nijkerk. Inloop vanaf 19.30 uur. Het programma start om 20.00 uur. Parkeren kan NIET voor de deur, er is een aantal parkeerplaatsen in de omgeving.

Wat kun je verwachten?
Een korte toelichting over de Love2Meet LGBTQ+, wie zijn we, waarom komen we bij elkaar. Daarna zal Alexander Noordijk ons meenemen in zijn reis als christen, homo en predikant. Hierna zal een aantal mensen van de Love2Meet hun persoonlijke verhaal delen gevolgd door een panelgesprek. We sluiten af met een gezellige borrel.

Voor wie?
Het is een avond die in het teken staat van verbinding, ontmoeting en gesprek in een ontspannen en veilige sfeer. Voor wie? Iedereen die dit onderwerp een warm hart toe draagt.

Over de Love2Meet LGBTQ+
Met de Love2Meet LGBTQ+ willen we een veilige plek creëren om anderen te ontmoeten en leuke contacten te leggen.

Daarnaast is het een plek waar je in alle veiligheid je verhaal kwijt kunt:


  • Waar we begrijpen dat er soms heel veel vragen zijn;

  • Waar we begrijpen dat geloof en gay, bi of transgender zijn, soms als een lastige combi voelt;

  • Waar wij gelijkheid en acceptatie in alle facetten heel belangrijk vinden;

  • Waar we geloven dat Gods liefde onvoorwaardelijk is;

  • En waar we bovenal geloven dat je bent zoals God je gemaakt heeft en dat dat goed is.


Kortom: Je bent welkom, gewoon zoals je bent! You are God's masterpiece.

We komen om de 14 dagen bij elkaar en daarnaast organiseren we inspirerende thema-avonden en gezellige fun activiteiten. Onze groep bestaat inmiddels uit meer dan 80 mensen. Deze Love2Meet is all-inclusive, en bestaat zowel uit alle kleuren van de lhbtiq+ community als uit hetero allies met een warm hart voor een inclusieve kerk.

Bron: Eventbrite

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services