Het kloppend hart van Waterland
Live

Ilpendamse Kaylee in de race voor Noord-Hollandse Missverkiezing

Gepubliceerd: Vrijdag 26 april 2019 13:03

Ilpendamse Kaylee in de race voor Noord-Hollandse Missverkiezing

Foto: Omroep PIM

Missverkiezingen gaan al lang niet meer alleen om de buitenkant, ook inhoud is tegenwoordig een belangrijk onderdeel. De Ilpendamse Kaylee zocht een uitdaging en wilde haar grenzen verleggen en zo meldde zij zich aan voor de Noord-Hollandse Missverkiezing. Om uitleg te geven over de missverkiezing nodigde Kaylee Omroep PIM bij haar thuis uit.

Miss Beauty of the Netherlands bestaat uit 12 provinciale voorverkiezingen en provinciale missen. De Noord-Hollandse Missverkiezing is er daar één van. De missverkiezing staat voor de krachtige jonge vrouw die straalt van binnen en daardoor ook van buiten. Deze jonge vrouw is van deze tijd en houdt van Beauty, Fashion, Social Media & Sports. Vanuit Ilpendam komt één van de deelnemers, Kaylee Portegies Zwart.

Haar motivatie? "Ik vind het belangrijk om mijzelf te blijven ontwikkelen en uit te dagen, daarnaast wil ik hiermee een publiek aanspreken en motiveren om alles uit jezelf te halen". Maar het draait niet alleen om innerlijke en uiterlijke schoonheid, aan de missverkiezing is ook een goed doel gekoppeld en dit jaar is dat de LINDA.foundation. Doel van de stichting is arme gezinnen met kinderen een (financieel) steuntje in de rug geven én meer begrip te kweken voor de (vaak verborgen) armoede in Nederland. Met dit steuntje, in de vorm van een cadeaukaart, krijgen gezinnen budget om dingen aan te schaffen die zij anders niet kunnen kopen. Sinds 2013 zijn er ruim 8500 pakketten met cadeaukaarten aan gezinnen die in armoede leven bezorgd.

Waarom cadeaukaarten en geen goederen?
Arme gezinnen krijgen vaker dingen in natura: eten bij de voedselbank, een tweedehands jas bij de kledingbank, schoolspullen bij Stichting Leergeld, etc. Kiezen is er daar nooit bij. Als er rode kool in het pakket van de voedselbank zit, dan eet je dat, of je er nu wel of niet van houdt. De mogelijkheid om als gezin zelf te bepalen wat ze het hardst nodig hebben, daarmee probeert de LINDA.foundation het verschil te maken. Alle deelnemers aan de missverkiezing moeten een actie opzetten waarmee zij geld ophalen voor de LINDA.foundation.
Kaylee heeft hierbij gekozen om, samen met een deelneemster uit Volendam, een zumbathon te organiseren. Op woensdag 1 mei om 19:00 uur gaan de dames in het dorpshuis van Ilpendam ruim 2 uur lang bewegen voor het goede doel. Iedereen kan hier aan mee doen en de volledige opbrengst gaat naar de LINDA.foundation. De finale van Miss Beauty of Noord-Holland zal plaatsvinden op 12 mei in De Purmaryn te Purmerend.

 

 

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services