Het kloppend hart van Waterland
Live

Ilpendam maakt zich op voor de 24e Parckpop

Gepubliceerd: Vrijdag 26 juli 2013 22:11

Ilpendam maakt zich op voor de 24e Parckpop

Het leukste gratis popfestival in de regio staat weer voor de deur! De 24e editie van Parckpop in Ilpendam wordt gehouden op zondag 11 augustus.

Zoals elk jaar wordt er van 13.30 tot 24.00 uur muziek gemaakt op twee podia in het Burgemeester van Oorschotplantsoen. De muzikanten spelen voor de eer, een enveloppe met consumptiebonnen en uiteraard het applaus en de waardering van het publiek, dat ook dit jaar ongetwijfeld in groten getale naar het park zal komen.

 

Het festival is door de jaren heen uitgegroeid tot een niet te missen evenement in de regio Waterland. Uit de weide omtrek komen liefhebbers van muziek en gezelligheid naar Ilpendam, om te genieten van optredens van hoog niveau, de unieke Parckpop-sfeer en een natje en een droogje.

 

De aftrap wordt dit jaar om 13.30 uur verricht door de jongste muzikante van het stel, Gabbi uit Monnickendam. Zij trad vorig jaar al even kort op als spontaan ingelast voorprogramma(atje) van Pulser, maar mag dit jaar een half uur lang haar kunsten vertonen. Vader Martijn begeleidt haar op gitaar. Daarna is het de beurt aan de Edamse rockers Koek & The Pack (14.00 uur), de Amsterdamse indierockband Wolfcoat (14.30 uur), de piepjonge muzikanten van BEM uit Purmerend (15.00 uur) en het Amsterdamse Moving The Couch (15.30 uur).

 

The Angry Young Men (16.00 uur) is een project van Edammer Theo Bos en de rockers van Fade Out (16.30) uit Ilpendam zijn al jaren vaste prik op Parckpop. FEM (17.00 uur) maakt herkenbare ‘straatmuziek’ en het Volendamse Flegmatieke Zonderlinge zet vanaf 17.30 uur het park op zijn kop met een half uurtje feest en plezier.

 

Het avondprogramma start met de Ilpendamse/Amsterdamse rockabillyband The Toothpicks , en de Parckpop-veteranen Hansie & The Young Ones vieren vanaf 18.30 uur dat ze dit jaar liefst 25 jaar bestaan! Revisioned (19.00 uur) uit Hoorn schroomt niet een paar ‘gouwe ouwe’ uit de rockhistorie te spelen. Om 19.30 uur betreedt de bekende Ilpendamse zangeres Sita het podium met haar dorpsgenoten van De Vriendenband en dat belooft een unieke samenwerking te worden. Stories from Shamehill (20.00 uur) uit Ilpendam maakte het afgelopen jaar indruk met vette surfrock.

 

Na het Hoornse Under Construction is het om 21.00 uur de beurt aan 80 Procent uit Den Ilp, dat vooral (rock)covers speelt maar sinds kort ook eigen werk. De Ilpendamse rockband Terremoto pleegt vanaf 21.30 uur een goedbedoelde aanslag op de trommelvliezen en na het Volendamse Spare Parts laat het Waterlandse ensemble Ska3 het park uit zijn dak gaan met zijn heerlijk dansbare ska-liedjes.

 

Om 23.00 uur is het de beurt aan Lynn’s Line-Up uit Purmerend, dat met zijn aanstekelijke nummers hoge ogen gooit in de Clash of the Coverbands. Afsluiter van Parckpop 2013 is Sticky Notes. De Ilpendamse vriendenband scoort altijd hoge ogen met swingende pop/rockliedjes.

 

Ook de thuisblijvers hoeven niets van Parckpop te missen: Omroep Pim en Radio Purmerend zenden het festival live uit. Voor meer informatie: www.parckpop.nl.

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services