Het kloppend hart van Waterland
Live

Ilpendam heeft eigen tijdschrift: ILPENDAM

Gepubliceerd: Dinsdag 26 december 2017 12:01

Ilpendam heeft eigen tijdschrift: ILPENDAM

Foto: Tijdschrift Ilpendam

Op 8 december viel hij bij elke inwoner van Ilpendam op de mat: de eerste editie van ILPENDAM.

Marije de Graaf is de drijvende kracht achter ILPENDAM. In de eerste editie van het tijdschrift schrijft ze in haar voorwoord: "Afgelopen zomer begonnen de idee├źn voor dit tijdschrift op te borrelen. Het leek mij zo leuk! Ik zag meteen al voor me hoe het moest worden: een leuk, vrolijk blad voor, met en door Ilpendammers. Met interviews, achtergrondverhalen, een column, foto's en recepten. Net als een "echt" tijdschrift."

Marije doet alles zelf. Ze schrijft alle artikelen en ze maakt alle foto's. Voor de kosten van het vormgeven en het drukken van het tijdschrift ging ze op zoek naar sponsors in Ilpendam. En omdat iedereen zo enthousiast was geworden van het idee had Marije in korte tijd een groot aantal sponsors gevonden die een bijdrage wilde leveren aan de totstandkoming van het tijdschrift.

Op de cover van de eerste editie staat Frans Ransijn, de bekende Ilpendamse timmerman, trompettist en woonbootbewoner, die verteld over zijn favoriete plek in Ilpendam, het Varkensland. Verder staan er artikelen in over de bijzondere plekken van Ilpendammers, een fotoshoot met mensen die oorspronkelijk niet uit Ilpendam komen, en nog veel meer moois.

Het tijdschrift is online te bekijken op: http://onlinetouch.nl/tijdschriftilpendam

Bron: Tijdschrift Ilpendam

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services