Het kloppend hart van Waterland
Live

IJsvereniging Olympia uit Monnickendam blikt terug op gezellige ijsperiode

Gepubliceerd: Dinsdag 06 maart 2018 10:42

IJsvereniging Olympia uit Monnickendam blikt terug op gezellige ijsperiode

Foto: IJsvereniging Olympia

Zo snel als het ijs kwam, zo snel was het ook weer verdwenen. Ondanks de kou en harde wind kon er toch naar hartenlust geschaatst worden in Monnickendam. Mede door de verlichtte ijsbaan bij de Weerder beleefde menig Monnickendammer veel schaatsplezier.

Dat het ijs niet overal van goede kwaliteit was, bleek wel uit de vele ijsmetingen die de ijsmeesters van IJsvereniging Olympia deden de afgelopen week. Dirk van Geemen, voorzitter van de ijsvereniging: “Op sommige plekken was het ijs meer dan voldoende dik om te kunnen schaatsen, maar was het door omliggende wakken te gevaarlijk. Door de harde wind bleven wakken open en als daar dan ijsgroei plaatsvond, was het ijs er maar een enkele centimeters dik. Onverantwoord om op te schaatsen. Ook bij de Binnendijk, waar we van oudsher meestal snel een verlichte ijsbaan kunnen realiseren, was dit het geval.”

Weerder
Ook bij de Pierebaan konden eenden genieten van de grote wakken. En dus keken de ijsmeesters verder naar andere mogelijkheden. Een goede optie werd gevonden bij het water voor de Weerder. Het ijs was er voldoende dik en bovendien mooi glad en er waren geen slechte plekken. En dus werd er door de ijsvereniging op vrijdag- en zaterdagavond mobiele verlichting geplaatst, zodat men tot ver in de avond kon schaatsen.

Dirk van Geemen: “De verlichting zorgde ervoor dat er vanaf zonsondergang tot circa 22.00 uur veilig geschaatst kon worden. En daar werd gelukkig dankbaar gebruik van gemaakt door velen. Een prachtig gezicht! We kregen er ontzettend veel positieve reacties op.”

IJsvereniging Olympia
IJs of geen ijs, de vrijwilligers van IJsvereniging Olympia zijn elke winter weer in touw om materiaal en materieel gebruiksklaar te maken en te houden. En als er geen vorst komt, organiseert de vereniging voor haar leden een gratis schaatsdag op een ijsbaan. In 2017 was dat naar de ‘Langste Baan’ in Biddinghuizen en in 2018 ging de club naar de ‘Coolste Baan’ in Amsterdam.

Meer informatie: www.ijsclubmonnickendam.nl.

Bron: IJsvereniging Olympia

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services