Het kloppend hart van Waterland
Live

IJsclub Marken voorziet Marken van een lekker scharretje bij de lunch

Gepubliceerd: Zondag 19 juni 2022 10:05

IJsclub Marken voorziet Marken van een lekker scharretje bij de lunch

Foto: PIeter Pereboom

IJsclub Marken bakte vandaag wederom scharretjes. “Door de gematigde winters, komen er bijna tot geen inkomsten binnen en dan zijn ‘acties’ gewoon nodig en Markers zijn gek op gebakken schar. En het visbakken zit in het bloed van onze club”, aldus een enthousiaste voorzitter Cornelis Roos van IJsclub Marken.

De afgelopen jaren werd, voor de coronatijd, op Koningsdag en tijdens de Marker Havenfeesten, vis gebakken. De Marker ijsclub heeft daarvoor een eigen kraam, welke tijdens dit soort dagen heel goed wordt bezocht en de vers gebakken vis is meestal snel uitverkocht. Maar door de coronatijd konden deze evenementen niet doorgaan en kon er dus ook geen vis gebakken worden. Overigens is IJsclub Marken volgende week, door personele problemen, niet met een gebakken visje aanwezig op de braderie van de Marker Havenfeesten.

Er zijn in de afgelopen twee coronajaren een paar visbakacties georganiseerd en omdat het zo een succes was, is deze actie vandaag (wederom) herhaald. De bewoners van Marken konden tot en met afgelopen donderdag een bestelformulier bij één van de bestuursleden inleveren en de bestellingen werden vandaag bij de mensen thuis afgeleverd. De vis werd gebakken naast kantine ‘De IJsschuit’ van de Marker ijsclub en er werd met nadruk op aangedrongen NIET naar de kantine aan het Zereiderpad te komen. Betalingen gingen via een ‘tikkie’ en als dat niet mogelijk was, dienden de ‘klanten’ gepast contant te betalen bij het afleveren van de lekkernij.

Het visbakken kon bijna geen doorgang vinden, daar niet alle viskotters uitvaren, vanwege de hoge brandstofkosten en er dus geen vis aan wal wordt gebracht. Maar afgelopen dinsdag kwam er ‘witte rook’ en kon medegedeeld worden dat de visbakactie door kon gaan.

De vele bestuursleden begonnen om 08.30 uur met het opstellen en om 10.15 uur gingen de eerste scharretjes de pan in. Rond de klok van twee waren alle bestellingen de deur uit en kon de ijsclub terug zien op een wederom een geslaagde actie.

Tekst en foto's: Pieter Pereboom / www.markernieuws.com

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services