Het kloppend hart van Waterland
Live

Huis Timmerman in Monnickendam open op 7 april

Gepubliceerd: Zaterdag 30 maart 2019 08:59

Huis Timmerman in Monnickendam open op 7 april

Foto: Arjan Bronkhorst

Zondag 7 april ben je van harte welkom in Huis Timmerman in Monnickendam. Sierlijk stucwerk, verguld houtsnijwerk en grote schouwen bepalen de sfeer in het voormalige raadhuis van Monnickendam. De grote zaal met goudleerbehang is heel bijzonder en de grote monumentale trap is een ware blikvanger. Kom binnen en ontdek het interieur achter de imposante voorgevel.

Van duizelingwekkende schoonheid
De gang, het trappenhuis en twee kamers op de bel-etage zijn rijk versierd met rococo stucwerk en houtsnijwerk uit 1746 van zeer hoge kwaliteit. De rond een ovaal slingerende, monumentale trap loopt van het souterrain tot in de nok en is van duizelingwekkende schoonheid.

Een muur om van te houden
Heel bijzonder ook is het goudleerbehangsel in de achterzaal met een patroon van slingerende takken met bladeren en bloemen. Zeldzaam is het patroon van een afhangende draperie waarmee de bovenzijde wordt afgesloten en het bandwerk aan de onderzijde. De banen goudleer bestaan uit lange aan elkaar genaaide stroken die zich uitstrekken van het plafond tot de plint.

Kom langs


Het bijzondere huis is niet dagelijks open. Maar elke eerste zondag van de maand kun je naast de statige gevel het historische interieur bewonderen. Meer informatie: www.museumhuizen.nl.

Bezoekadres: Huis Timmerman, Noordeinde 5, 1141 AE Monnickendam


Bron: Vereniging Hendrick de Keyser / Foto's: Arjan Bronkhorst

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services