Het kloppend hart van Waterland
Live

Huis aan het Water zoekt gastvrouw/gastheer

Gepubliceerd: Donderdag 14 augustus 2014 09:30

Huis aan het Water zoekt gastvrouw/gastheer

Dank zij het Oranje Fonds heeft Huis aan het Water in ruim een jaar een hechte vrijwilligersorganisatie kunnen neerzetten.

In Huis aan het Water werken veel vrijwilligers die zelf met kanker te maken hebben gehad. Dankzij een gift van het Oranje fonds van € 7.500 hebben de vrijwilligers hun eigen ervaring leren omvormen tot ervaringsdeskundigheid.

Door te werken met ervaringsdeskundige gastvrouwen en heren, voelen de bezoekers van het Huis aan het Water zich vaak goed begrepen omdat de vrijwilliger begrijpt wat de ander doormaakt.
Alle vrijwillige gastvrouwen en -heren kregen afgelopen jaar een basistraining van drie dagen, daarnaast wordt er regelmatig in kleine groepen gesproken over thema’s waar de vrijwilligers tegen aanlopen.
Tevens is er dagelijks ruimte voor de vrijwilligers om met hun vragen en feedback bij de coördinatoren terecht te kunnen.

Na ruim een jaar is er inmiddels een cultuur ontstaan van aandacht, betrokkenheid en zorgzaamheid, waarbij er vraaggericht wordt gewerkt en de kwaliteit hoog in het vaandel staat. Vrijwilligers hebben het gevoel dat zij hun kwaliteiten kunnen inzetten. Mede dankzij het Oranje Fonds heeft Huis aan het Water binnen een jaar een stevig vrijwilligersfundament weten te leggen en heeft Huis aan het Water met zijn project “van ervaring naar ervaringsdeskundig” een grote groep mensen de gelegenheid gegeven, een zware tijd in hun leven te kunnen omzetten in een positieve bijdrage aan de maatschappij.

Heb je na het lezen van dit artikel belangstelling voor de functie van gastvrouw of gastheer ga dan naar de website: www.stichtinghuisaanhetwater.nl en vul een aanmeldformulier in.

Naast de functie van gastvrouw is Huis aan het Water ook nog op zoek naar een goede pr en communicatie vrijwillger en een evenementenorganisator. Zie de site bij vacatures vrijwilligers.

Bron: Stichting Huis aan het Water

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services