Het kloppend hart van Waterland
Live

Huis aan het Water start gespreksgroep voor mensen met longkanker

Gepubliceerd: Dinsdag 05 januari 2016 13:13

Huis aan het Water start gespreksgroep voor mensen met longkanker

Als u te horen heeft gekregen dat u longkanker heeft, staat de wereld stil, verandert uw leven ingrijpend en komen er veel vragen op u af. Daarom start Huis aan het Water een gespreksgroep voor mensen met longkanker.

Wat is mijn perspectief, hoe ga ik om met een onzekere toekomst, hoe pas ik mijn leven aan, hoe blijf ik emotioneel verbonden met mijn partner en (kind)eren, hoe ga ik o.a. om met de fysieke en emotionele belasting in het dagelijks leven.

Het delen van ervaringen met anderen die hetzelfde meemaken, onder begeleiding van een psycholoog kan een grote steun betekenen in deze onzekere tijd. De groep kan een plek worden om op verhaal te komen, een ander verhaal te ontwikkelen waar uw ziekte een plaats krijgt. Er is ook ruimte voor nieuwe ervaringen, de betekenis van anderen en het belang van hun nabijheid. De groep wordt begeleid door 2 ervaren therapeuten Matty Hakvoort (psychiater) en Angela van Driel (arts-psychotherapeut).

Heeft u vragen of wilt u nadere info, dan kunt u altijd een afspraak maken met één van de therapeuten. De groep komt 10 maal bij elkaar, éénmaal per 14 dagen.

Bron: Stichting Huis aan het Water

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services