Het kloppend hart van Waterland
Live

Huis aan het Water presenteert theatervoorstelling “Maak van je Shit een Hit”

Gepubliceerd: Woensdag 03 januari 2018 16:20

Huis aan het Water presenteert theatervoorstelling “Maak van je Shit een Hit”

Foto: Krista van der Net

Op WERELDKANKERDAG ZONDAG 4 FEBRUARI presenteert Huis aan het Water een indrukwekkende muzikale theatervoorstelling door Mira van der Lubbe in Sociaal Cultureel Centrum De Bolder.

In “Maak van je Shit een Hit” zie je een vrouw die zich niet laat kennen als ze hoort dat ze erfelijk belast is met een borstkanker-gen. Waar ze zich voorheen bij elke teleurstelling of tegenslag uit het veld liet slaan, komt er juist nu een ongekende kracht en energie bij haar naar boven. Ze besluit van haar shit een hit maken en zich op te werken tot beschermheilige aller borsten.

Maak van je shit een hit is een meta-theatrale-muzikale one woman show, waar fictie en werkelijk nauw met elkaar verbonden zijn. Over een wrange realiteit en je niet laten kisten door de “facts of life.”

Het dilemma waar alle erfelijk belaste patiënten voor staan toont aan hoe snel binnen een aantal generaties de ontwikkelingen op het gebied van preventie en behandeling de mogelijkheden zijn verbeterd, maar de impact van de diagnose kanker blijft groot.

Haar vader Huub van der Lubbe van de Dijk schreef de nummers voor deze voorstelling.

Vooraf aan de voorstelling worden er een tweetal lezingen gehouden één door een oncoloog van het Antonie van Leeuwenziekenhuis over de nieuwste behandelingsmogelijkheden van kanker en een lezing van psychiater Matty Hakvoort.

De opening wordt verricht door burgemeester mevr. Luzette Wagenaar.

Meer informatie: www.huisaanhetwater.nl of per e-mail via info@stichtinghuisaanhetwater.nl

Bron: Stichting Huis aan het Water

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services