Het kloppend hart van Waterland
Live

Huis aan het Water klaar voor de Mont Ventoux

Gepubliceerd: Zondag 29 augustus 2021 16:03

Huis aan het Water klaar voor de Mont Ventoux

Foto: Omroep PIM

Op 2 en 3 september gaan fietsers en wandelaars de Mont Ventoux berg beklimmen. Het initiatief komt van de organisatie Groot Verzet Tegen Kanker en het Huis aan het Water in Katwoude heeft zich hierbij aangesloten.

Vanuit Huis aan het Water gaan 21 sportievelingen de uitdaging aan om de berg te beklimmen. Het wordt een tocht van 25 kilometer welke een gemiddelde stijgingspercentage van 5% heeft. Dat lijkt mee te vallen maar er zitten stukken tussen die met 7, 8 en zelfs 11 procent omhoog gaan, een echte uitdaging dus. Doel van de actie is om geld op halen voor KWF Kankerbestrijding en Huis aan het Water.


Iedereen kent wel iemand in zijn omgeving die te maken krijgt met kanker en dat is voor de 21 deelnemers namens Huis aan het Water ook de grootste drijfveer om mee te doen. De afgelopen weken hebben zij niet alleen getraind maar hebben zij ook familie, vrienden, kennissen & collega's gevraagd om te doneren. Van het geld dat met de actie opgehaald wordt gaat 60% naar KWF Kankerbestrijding en 40% naar Huis aan het Water.

Het Huis aan het Water is een stichting zonder winstoogmerk die mensen met kanker en hun naasten mogelijkheden wil bieden om te leren leven vanuit een veranderd perspectief. Huis aan het Water is een plek waar iedereen die te maken heeft met kanker ongeacht leeftijd, ziektefase, prognose of stadium van het ziekteproces, terecht kan.

Doneren voor de actie kan nog tot eind oktober via www.grootverzettegenkanker.nl.

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services