Het kloppend hart van Waterland
Live

Huis aan het Water haalt theatervoorstelling naar Monnickendam

Gepubliceerd: Vrijdag 15 januari 2016 11:46

Op 11 februari organiseert Huis aan het Water in De Bolder in Monnickendam de voorstelling 'Help ik Leef" van theatergroep Alaska Unlimited, een muzikale en acrobatische komedie over het 'zwarte gat' na behandeling van kanker.

Hoe ga je om met het paradoxale fenomeen dat de ontworteling toeslaat juist op het moment dat je als ex-kankerpatiënt weer terug zou willen keren in het gewone leven.  Dat is de rode draad in deze voorstelling.

In  “Help ik leef “ staat de relatie tussen partners centraal. Hans( Henry Kalb) wordt succesvol behandeld voor kanker maar blijkt gaande het ziekteproces een moeizame, egocentrische man te worden. De relatie met zijn vrouw Annet (Flip Jan van Oenen) komt hierdoor onder druk te staan. De worsteling van Hans en het effect hiervan op zijn vrouw Annet worden in deze humoristische voorstelling op muzikale en acrobatische wijze  verbeeld.

Henry Kalb en Flip Jan van Oenen zijn al 25 jaar actief als theatermakers met hun duo Alaska Unlimited. Henry Kalb kreeg zelf kanker en toen de behandelaar hem feliciteerde omdat de kanker bedwongen was ervoer hij geen blijdschap of opluchting, maar een katterigheid alsof hij in een zwart gat viel. Ik zou “hoera” moeten roepen, maar ik riep stiekem “help”. Het zwarte gat was een proces waar hij na zijn behandelingen doorheen moest, een her-ijkingsproces waarin hij zich zelf  en zijn leven opnieuw moest uitvinden. Op grond van zijn eigen ervaringen en die van andere mensen met kanker maakten zij deze succesvolle theatervoorstelling waar ze het hele land doorreizen.

Huis aan het Water heeft deze voorstelling naar Monnickendam gehaald naar aanleiding van wereldkanker dag. Na afloop van de voorstelling is er de mogelijkheid om met de acteurs en elkaar na te praten. De voorstelling vindt plaats op 11 februari om 20.00 uur in De Bolder in Monnickendam. De voorstelling wordt in de Bolder gehouden zodat wij meer mensen kunnen ontvangen in een professionelere zaal.

Meer informatie: www.stichtinghuisaanhetwater.nl

 

Bron: Huis aan het Water

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services