Het kloppend hart van Waterland
Live

Huis aan het Water haalt bijna 10.000 euro op tijdens Groot Verzet Tegen Kanker

Gepubliceerd: Maandag 12 september 2022 20:00

Huis aan het Water haalt bijna 10.000 euro op tijdens Groot Verzet Tegen Kanker

Foto: Omroep PIM

9 leden van team Huis aan het Water hebben bijna 10.000 euro opgehaald tijdens de Groot Verzet Tegen Kanker actie. Als tegenprestatie hebben 7 leden wandelend of fietsend de Mont Ventoux in Frankrijk beklommen.

Enkele dagen voor het evenement is het team naar Frankrijk afgereisd en daar hebben zij zich klaargemaakt voor de tocht van 26 kilometer met 1200 meter hoogteverschil en een gemiddeld stijgingspercentage van 4,9%. Voor de wandelaars betekende dit een een tocht van bijna 6 uur en voor de fietsers iets minder dan 2 uur. Een tocht met een lach en een traan.

Voor sommigen is dit een sportieve uitdaging, daarnaast proberen zij geld op te halen voor een lokaal goed doel en KWF Kankerbestrijding. Voor anderen is dit een afsluiting of onderdeel van de verwerking van een heftige periode omdat zij van dichtbij te maken hebben gekregen met de ziekte kanker. De in totaal 475 deelnemers hebben met elkaar gemeen dat zij zich graag willen inzetten voor KWF Kankerbestrijding en het zelfgekozen lokale goede doel.

Van de 10.000 euro die door het team van Huis aan het Water is opgehaald gaat 50% naar KWF Kankerbestrijding. Zij gebruiken dit om 2 onderzoeksdoelen te steunen:

-Nationale aanpak zeldzame kanker
Doel van het onderzoek: zeldzame vormen van kanker komen soms zo weinig voor dat de meeste artsen er weinig of geen ervaring mee hebben. Dat wil niet zeggen dat die kennis er niet is. Zij is alleen gefragmenteerd aanwezig in vele oncologische centra. In het FORCE-project wordt gebouwd aan een onderzoeksinfrastructuur: een bundeling van deze informatie over zeldzame kankers, uiteraard met eerbiediging van de privacy van patiënten.

-De ene mutatie is de andere niet
Doel van het onderzoek: achterhalen hoe kinderleukemie wordt beïnvloed door verschillende mutaties in het gen GATA2. Hoe bepaalt het type mutatie het ziektebeeld, het behandelsucces en de kans op ziekteterugkeer?

De andere 50% komt ten goede aan Stichting MOC Huis aan het Water in Katwoude. De definitieve bestemming zal bekend gemaakt worden zodra het totale bedrag bekend is, want er kan nog tot en met 30 september gedoneerd worden via: www.grootverzettegenkanker.nl/team/huis-aan-het-water

Omroep PIM was dit jaar onderdeel van team Huis aan het Water en heeft een reportage gemaakt waarmee een beeld van het evenement gegeven wordt. Deze wordt tot en met zondag 18 september dagelijks om 10.00, 13.00, 16.00, 19.00 en 22.00 uur uitgezonden.

Het evenement Groot Verzet Tegen Kanker wordt jaarlijks georganiseerd en geïnteresseerden voor de editie van 2023 kunnen zich aanmelden via info@stichtinghuisaanhetwater.nl


Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services