Het kloppend hart van Waterland
Live

Hr. Ms. Mahu komt naar Monnickendam tijdens Jan Haringweekend

Gepubliceerd: Dinsdag 20 juni 2017 20:37

Hr. Ms. Mahu komt naar Monnickendam tijdens Jan Haringweekend

Foto: Vrienden van de Mahu

Tijdens het Jan Haringweekend, dat dit jaar van 7 tot en met 9 juli plaatsvindt in Monnickendam, zal de mijnenveger Hr. Ms. Mahu in Monnickendam te bezichtigen zijn.

De ondiepwater mijnenveger Hr.Ms. MAHU M880 behoort tot het varend erfgoed van de Koninklijke Marineen is de enige “inshore” mijnenveger die nog geheel in originele staat verkeert, zodat het publiek kennis kan nemen van hoe het mijnenvegen in zijn werk ging.

De Stichting Promotie Maritieme Tradities (P.M.T.) heeft zich tot taak gesteld alle krachten te bundelen om het varend erfgoed van de Koninklijke Marine voor het nageslacht te behouden en tot museumschepen te maken.

De mijnenveger MAHU is door de medewerkers van de stichting P.M.T. van een zekere ondergang gered. Zeer veel arbeidsuren en heel veel geld waren nodig om de MAHU in de huidige staat te brengen. De “spiegel” werd vervangen, het dek werd ontdaan van het mos dat er op groeide en de motoren, die jaren lang hadden stilgestaan, zijn nieuw leven ingeblazen. Van een bijna zinkend wrak is de MAHU weer een schip geworden dat vaart en bezocht kan worden. Alleen met heel veel inzet van medewerkers en met steun van sponsors en donateurs kunnen zij de MAHU in een nog betere staat brengen en houden.

Het is de bedoeling dat de Hr.Ms. MAHU M880 op vrijdag 7 juli rond 14.30 uur aankomt in Monnickendam. Afgemeerd wordt aan de kade bij de Lange Brug. De bemanning heet u van harte welkom aan boord tijdens het Jan Haringweekend. Vrijdag van 15.00 tot 17.00 uur kunt u vrij rondkijken er is dan geen rondleiding. Op zaterdag en zondag kunt u terecht van 10.30 tot 17.00 uur voor een rondleiding en informatie over het mijnenvegen. Zondagmiddag na 17.00 zal de Hr.Ms. MAHU M880 weer uitvaren naar de thuisbasis in Amsterdam.

Voor meer technische informatie en de geschiedenis van de Hr. Ms. MAHU M880 kunt u kijken op: www.mahu.amsterdam of www.vriendenvandemahu.nl

Bron: Hr.Ms. Mahu M880

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services