Het kloppend hart van Waterland
Live

Hoogste punt viering Buurterstraat 2 op Marken

Gepubliceerd: Dinsdag 23 november 2021 12:01

Hoogste punt viering Buurterstraat 2 op Marken

Foto: PIeter Pereboom

Alle toekomstige bewoners van de acht duurzame huurseniorenappartementen van Buurterstraat 2 op Marken waren maandagmiddag uitgenodigd om het hoogste punt van het in het aanbouw zijnde complex te vieren.

Het was onder andere een middag met toespraken van eigenaar Cor Mul, directeur van projectontwikkelaar MPO B.V., en Theo van Eijk, wethouder Ruimtelijke Ordening van de gemeente Waterland. Tijdens de middag was de toegang tot de bouw zeer beperkt. MPO B.V. zal op een later moment, gezamenlijk met de toekomstige bewoners een aparte gelegenheid organiseren om de woningen van binnen te bekijken. 


De sloop van de voormalige groentewinkel aan de Buurterstraat startte in januari dit jaar. Vervolgens werd het terrein bouwrijp gemaakt. Begin mei ging de eerste paal de grond in. Er werden trillingsvrij 42 palen de grond in gebracht middels het 'schroefpalen heien'. Eind mei zaten alle palen in de grond en kon begonnen worden met de fundering. Begin november werd eigenlijk het hoogste punt bereikt, wat maandagmiddag gevierd werd. 

De middag begon met een toespraak van de heer Mul, waarbij hij iedereen bedankte voor de aanwezigheid. Vervolgens sprak hij enkele woorden over de totstandkoming van het bouwproject Buurterstraat 2. Na de heer Mul kwam wethouder Van Eijk aan de microfoon. Hij complimenteerde de heer Mul met het bouwproject en zeker voor de groep waarvoor dit gebouwd wordt, huurders in het middensegment. 

Na de twee toespraken werd er een toost uitgebracht op het bouwproject door de twee heren samen met alle aanwezigen. Vervolgens was er nog een ‘natje & een droogje’ voor een ieder in Bistro Cafetaria ‘De Verkeerde Wereld’. Tijdens de viering werden (uiteraard) de bijbehorende Covid-19 maatregelen in acht genomen.

Tekst en foto: Pieter Pereboom / www.MarkerNieuws.com

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services