Het kloppend hart van Waterland
Live

Hoogheemraadschap lanceert Zeikrijk: 'Jouw gezeik is onze praktijk'

Gepubliceerd: Dinsdag 18 juni 2019 11:03

Hoogheemraadschap lanceert Zeikrijk: 'Jouw gezeik is onze praktijk'

Foto: HHNK

Hoe kunnen we jongeren bereiken en enthousiasmeren voor het werk van het hoogheemraadschap? Hoe zorgen we ervoor dat we met een serieuze knipoog ons werk bij deze doelgroep onder de aandacht brengen? Zeikrijk is het antwoord; een plaskruis met een boodschap. Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier lanceert Zeikrijk zaterdag 22 juni tijdens de open dag bij rioolwaterzuivering Geestmerambacht in Warmenhuizen.

Iedereen moet plassen en één van onze kerntaken is het zuiveren van afvalwater, daar ligt de verbinding. Zeikrijk is ontstaan vanuit de behoefte om jongeren te bereiken. Jongeren zijn de toekomst, ook voor ons! Met het plaskruis van Zeikrijk communiceert het hoogheemraadschap via beeldschermpjes op een ludieke manier naar jongeren dat wij zorgen voor schoon water en dat dit geen vanzelfsprekendheid is.

Waar vind je Zeikrijk?
We zoeken de doelgroep op bij festivals en sportevenementen, ook zetten we een demoversie van Zeikrijk in bij (stage)beurzen en open dagen. We starten de pilotfase tijdens de open dag bij onze rioolwaterzuivering Geestmerambacht op zaterdag 22 juni. De komende maanden gaan we testen bij verschillende events. Bij gebleken succes kijken we naar de mogelijkheid tot het ontwikkelen van een tweede plaskruis voor heren en een dixie voor vrouwen.


Benieuwd naar wat Zeikrijk inhoudt? Neem tijdens onze open dag zaterdag 22 juni plaats op het Zeikrijk en een aansprekende videoboodschap start. Ook vrouwen zijn welkom, want het zeiken gebeurt die dag niet echt. Lukt het niet om te komen? Kijk dan op www.zeikrijk.nl of ontdek ons de komende maanden tijdens een evenement in de buurt.

 

Bron: HHNK

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services