Het kloppend hart van Waterland
Live

Honk- en softbalvereniging Sullivan’s is op zoek naar vers bloed

Gepubliceerd: Vrijdag 14 april 2017 19:16

Honk- en softbalvereniging Sullivan’s is op zoek naar vers bloed

Honk- en softbalvereniging Sullivan’s Green Devils is op zoek naar vers bloed. De club bestaat inmiddels bijna 40 jaar, maar nog altijd is het niet in heel Waterland bekend dat er zo’n gezellige en fanatieke honkbal- en softbalclub in Monnickendam zit.

Voor iedereen wat
Honkbal is er voor alle leeftijden en in allerlei varianten: vanaf een leeftijd van 5 jaar tot ongeveer 10-12 kunnen jongens en meiden beeballen. Deze eenvoudigere manier van honkbal is bedoeld om kinderen spelenderwijs te laten kennismaken met de regels en ze gooi- en slagtechnieken te leren. Dan is er een aspirantenteam voor 12- tot 15-jarigen, voor de 16- tot 21-jarigen is er het juniorenteam en vanaf dan kom je in het seniorenteam.

Een extra team
Eigenlijk mogen beeballers van 10 jaar al naar het pupillenteam en spelen ze daar tot ze ongeveer 12 jaar zijn, maar helaas zijn er niet genoeg spelers in deze leeftijdscategorie bij de Sullivan’s. Om het voor de wat oudere beeballers nóg leuker te maken, zouden we graag een pupillenteam samenstellen. Daarom doen we ook een oproep aan alle stoere kerels tussen de 10 en 12 jaar: meld je aan voor de pupillen!

Enthousiaste dames
Voor enthousiaste, pittige dames (ruim gezegd; tussen de 16 en 60 jaar) is er bij de Sullivan’s ook een softbalteam. Softbal lijkt op honkbal, alleen er wordt gespeeld met een grotere bal, gooit de pitcher onderhands en er zijn iets andere regels. Verder is het net zo leuk. De meiden zijn super fanatiek, maar helaas nog steeds geen kampioen. Misschien hebben ze daarvoor jou wel nodig. Dus heb je zin om ook een balletje te komen slaan en gooien, kom dan zeker een keertje meetrainen. Het is sowieso altijd erg gezellig.

Meer weten?
Iedereen die meer wil weten over de Sullivans en over beeball, honkbal en softbal is van harte welkom een keertje te komen meetrainen. Kijk op de website, www.sullivans.nl, voor meer informatie over de trainingen of mail naar honkbal@sullivans.nl.

Bron: Sullivan's Green Devils

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services