Het kloppend hart van Waterland
Live

Honk- en Softbalvereniging Sullivan’s Green Devils bestaat 40 jaar

Gepubliceerd: Zaterdag 29 juni 2019 09:44

Honk- en Softbalvereniging Sullivan’s Green Devils bestaat 40 jaar

De honk-, soft- en beeballers uit Monnickendam spelen al weer jarenlang op Sportpark Markgouw, maar ze zijn begonnen op het Marijkeveld als Green Devils, in de Monnickendamse kleuren groen-wit. Totdat Bob Sullivan, de beroemde Amerikaanse honkballer overkwam en de club 2000 gulden schonk. “Maar dan moest wel zijn naam eraan verbonden worden.” En zo geschiedde.

Historie en heden
De club met zo’n 80 leden begon met een bescheiden aantal spelers, een heren- en een damesteam en groeide snel uit. Er kwam jeugd bij, wat toen nog peanutball heette en waarbij vanaf een paaltje werd afgeslagen. Nu heet het beeball en – zo legt beeballer Sophie uit – de bal wordt opgegooid en het is een heel leuke sport.

Aandacht voor de club
Martin Tinga is zelf geen spelend lid, maar wel voorzitter en vader van actieve spelers. Hij is blij met de aandacht voor het 40-jarig jubileum en de leden die er bij zijn om het vieren. Zeker ook de oud-leden die gezellig samen sterke verhalen van vroeger ophalen. In de zon, een mooie, zomerse dag. Goed voor de sport die bij kou blessuregevoelig is, dus je moet je altijd goed warmlopen en je arm warm gooien.

Allemaal fanatiek
Rob de Vries, Kees de Roos en Marjan Stoel behoren tot de eerste leden. Zo ook uw verslaggever trouwens. Haar vader was voorzitter van de Sportraad, ex-honkballer bij Ajax en meteen in toen zich geïnteresseerde spelers aandienden die een club wilden oprichten in Monnickendam. De cameravrouw is dan weer een huidige (en helaas bijna ex-)softbalspeelster – een mooi team samen, namens PIM.

Honkbal vs. softbal
Dat honkballen voor jongens/mannen is en softballen voor meisjes/vrouwen, dat is niet meer. Althans niet bij de Sullivans. Het mag door elkaar heen lopen en het bewijs daarvan is Marinka die in twee teams speelt. Bij haar thuis staat de week regelmatig volledig in het teken van honk- of softbal, omdat zowel haar broertje als ook haar ouders vaak op de club te vinden zijn.

Feestelijke activiteiten
De Sullivans zorgden ervoor dat hun jubileum extra feestelijk en actief werd, met in de middag een springkussen voor de kleintjes, een slagkooi (waarin flink kon worden geslagen), een beeball wedstrijd waarbij de kinderen tegen hun ouders speelden, en kickball, waarbij de honken werden vervangen door zwembadjes en de bal moest worden weggeschopt.

Herkansing slowpitch
Het geplande potje slowpitch (softbal met een rustige manier van opgooien) tussen leden en oud-leden werd door het warme weer en de té gezellige verhalen niet gespeeld. Geïnteresseerden mogen zich hiervoor zeker nog opgeven, omdat de club graag nog een gelegenheid wil bieden aan iedereen die het weer eens zou willen proberen, maar zich niet wil vastleggen op regelmatig trainen of wedstrijden spelen.

Lekker eten en drinken
Voor het eten hoefde je niet naar huis, want er waren lekkere pizza’s, vers gemaakt in de steenoven door Garibaldi's Pizza of men haalde een frietje uit het clubhuis. Uiteraard was er ook een tap en goedgevulde koelkast om de dorst te lessen.

Kom eens meetrainen
Nieuwsgierig naar de sport of jaren gespeeld en begint het weer te kriebelen? Kom een keer meetrainen! Zeker het damesteam kan wat spelers gebruiken, maar ook de andere teams zijn altijd blij met nieuwe spelers.


Kijk voor meer informatie op www.sullivans.nl en/of houd hun Facebookpagina in de gaten, www.facebook.com/SullivansGreenDevils.

 

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services