Het kloppend hart van Waterland
Live

Honderden kinderen liepen de ontdekkingstocht tijdens Slag op de Zuiderzee

Gepubliceerd: Dinsdag 08 augustus 2023 19:57

Honderden kinderen liepen de ontdekkingstocht tijdens Slag op de Zuiderzee

Foto: Omroep PIM

De ontdekkingstocht die op de 2e dag van de viering van 450 jaar Slag op de Zuiderzee werd georganiseerd is enthousiast bewandeld door honderden kinderen en hun ouders, oma's en opa's. De meesten waren ook verkleed.

De start was in de Grote Kerk waar vele vrijwilligers aanwezig waren om alles in goede banen te laten lopen en om de kinderen te schminken. Het doel van de ontdekkingstocht was om bij de verschillende posten letters te verzamelen die uiteindelijk een woord vormden. De posten waren verdeeld door het oude gedeelte van de stad. Bij elke post stond een vrijwilliger die een stukje uit de geschiedenis van Monnickendam vertelde.

Op de Beestenmarkt waren acteurs van toneelvereniging De Brug aanwezig. Zij voerden gratis operaties uit omdat ze van de Spanjaarden hadden gewonnen. Bij enige gewillige slachtoffers werden oren uitgespoten wat een verrassend effect had waar het publiek smakelijk om kon lachen.

Op school hebben de kinderen al een lied geleerd. Enkele zangers van het Meezingkoor stonden op de Vesting, en na het samen zingen van dit lied kregen de kinderen weer een letter. 

De tocht eindigde in de speeltuin waar iedereen een button kreeg voor deelname aan deze heuse Ontdekkingstocht.

 

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services