Het kloppend hart van Waterland
Live

Hiswa Oeuvreprijs voor Evert Stel

Gepubliceerd: Zaterdag 12 september 2020 11:47

Hiswa Oeuvreprijs voor Evert Stel

Evert Stel, ontwerper van No-Limits en met partner Inge de Graaf oprichter van de Stichting Vaarwens, is winnaar van de Boot van het jaar Oeuvreprijs 2020. Aan boord van zijn eigen schip, de Meander V, werd Evert dinsdagochtend verrast met de ereprijs.

De Oeuvre-prijs is bedoeld voor iemand die zich langere tijd op bijzondere wijze voor de Nederlandse watersport (Jachtbouw, productontwikkeling, infrastructuur, media, havens of overheid) verdienstelijk heeft gemaakt, vertelde Alex. Dit jaar wordt deze prijs voor het eerst uitgereikt. Omroep PIM was erbij toen Alex Hoeve van Hiswa te Water de prijs ging uitreiken. Evert wist van niks en was heel verrast.

Evert Stel heeft met No-Limits een schepenlijn gemaakt die uitblinkt in vaareigenschappen, zeewaardigheid en aandrijving. De ontwerpen kenmerken zich door de grote Tubes rondom. Zijn ontwerpen varen over de hele wereld.

Daarnaast is Evert met zijn partner Inge initiatiefnemer en de stuwende kracht achter de Stichting Vaarwens. Deze stichting verzorgt al ruim 10 jaar vaardagen voor mensen in de laatste levensfase. Dit gebeurde tot vorig jaar met de Meander V, wat ook hun huis is. Inmiddels heeft de Stichting een eigen Vaarwens schip. Uiteraard mede ontworpen door Evert. Een uniek schip met grote functionaliteit waardoor de gasten van Vaarwens een onvergetelijke dag kunnen ervaren. De ervaring met de Meander V leidde tot verbeteringen in het ontwerp voor dit specifieke doel van het schip.

Naast Alex Hoeve waren er ook twee juryleden bij, Epco Ongering (Botentekoop) en Eric van Staten (Watersport-TV). In de jury van de Boot van het jaar verkiezing zitten vertegenwoordigers van de watersportmedia. Epco vertelde dat er meer mensen voor deze prijs waren genomineerd maar dat unaniem voor Evert is gekozen.

Meer informatie over Stichting Vaarwens is te vinden op www.stichtingvaarwens.nl
Meer informatie over de Boot van het Jaar verkiezing is te lezen op www.hiswatewater.nl/boot-van-het-jaar

 

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services