Het kloppend hart van Waterland
Live

Het Zigeunerfestival liet Monnickendam genieten

Gepubliceerd: Maandag 17 oktober 2022 13:40

Het Zigeunerfestival liet Monnickendam genieten

Foto: Omroep PIM

Het Zigeunerfestival Monnickendam begon al meteen lekker in De Bierderij met Toeters & Bellen. De sfeer zat er meteen in en Valerie Pachl en Hereward Burgers als organisatoren waren blij met wat er op het programma stond: 19 zigeunerorkesten op diverse locaties.

Naast De Bierderij konden de vele bezoekers bij het Weeshuis, de Vermaning, de Lutherse Kerk, buiten bij de Koperen Vis en het Katholieke Clubhuis genieten van opzwepende zigeunermuziek, die ook wel melancholiek kan zijn. Hier en daar werd soms zachtjes gehuild, hoorden we later.

De burgemeester opende het festival, dat ze voor het eerst meemaakte. Waterlandse muziek was te horen en te zien in het Weeshuis, maar de muzikanten kwamen vooral van buiten de regio, zelfs internationaal. Dat deze muziek veel liefhebbers kent was duidelijk te zien, de locaties waren stampvol.

Omroep PIM heeft een verslag met impressies van de diverse optredens gemaakt en zal ook op een later moment het optreden van de Waterlandse band Octo Gadjè laten zien, dat grotendeels is gefilmd.

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services