Het kloppend hart van Waterland
Live

Het raadsel van de monnik op het wapen van Monnickendam

Gepubliceerd: Dinsdag 25 oktober 2022 15:12

Het raadsel van de monnik op het wapen van Monnickendam

Kunstenares Inge Roseboom (54) maakte vanuit de Grote Kerk een hele week dagelijks een wandeling door Monnickendam met een eigen gemaakt houten object, geïnspireerd op het wapen van Monnickendam. Elke dag een andere.

Inge kende het atelier in de toren van de Grote Kerk al goed, want ze heeft hier eerder gewerkt en tentoongesteld. Het wapen van Monnickendam vond ze heel inspirerend. Er staat een monnik op afgebeeld met een stok in de hand, die op zijn schouder leunt. Maar wat het precies voor stok is, daar zijn diverse theorieën over. Het lijkt op een knuppel, of een attribuut dat bij het maken van textiel hoort. Het staat nergens goed beschreven.

Inge heeft een hele serie gemaakt van lange, grijze objecten, die de monnik mogelijk gedragen zou kunnen hebben. De laatste wandeling was op zondag 16 oktober, waar meerdere mensen met haar meeliepen, zowel ouderen als kinderen. De 14 objecten zijn verschillend van grootte en vorm en werden soms gedragen door één en soms door twee mensen. De groep had veel bekijks.

 

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services