Het kloppend hart van Waterland
Live

Het Nieuwe Oranje slaat voor het eerst toe

Gepubliceerd: Vrijdag 16 augustus 2019 22:49

FC Volendam heeft de eerste thuiswedstrijd van dit seizoen winnend weten af te sluiten. Na een sterke openingsfase van de gasten uit Kerkrade trok FC Volendam de wedstrijd volledig naar zich toe. Zakaria El Azzouzi, Jari Vlak en Nick Doodeman zorgden voor een 3 - 0 ruststand. Na rust was FC Volendam heer en meester en werden er talloze kansen gecreëerd. Martijn Kaars bracht de eindstand in de blessuretijd uiteindelijk op 4 - 0.

Roda JC opent sterk

Trainer Wim Jonk wijzigde zijn basis opstelling op drie plaatsen ten opzichte van de uitwedstrijd tegen Helmond Sport. Noah Fadiga, Jari Vlak, Nick Doodeman begonnen in de startopstelling ten koste van Mohamed Betti, de geblesseerde Kevin Visser en Martijn Kaars. Al na een paar minuten was FC Volendam dicht bij een openingstreffer. Noah Fadiga schoot de bal van net buiten het strafschopgebied op de buitenkant van de paal. Vervolgens was het Roda JC die de wedstrijd in handen nam. Onder andere Antonia Cotán was dichtbij een goal.

Scherp FC Volendam
Na negentien minuten spelen was het Zakaria El Azzouzi die de Volendammers op een 1 - 0 voorsprong bracht. Een diepe bal werd meegenomen door Zakaria El Azzouzi om vervolgens knap in de verre hoek te schieten. FC Volendam maakte gretig gebruik van de ruimte achter de defensie van Roda JC. Het was Nick Doodeman die de bal, na een diepe pass, maar net naast de goal van Tom Muyters wipte. In de 40e minuut schampte Jari Vlak een voorzet zodanig dat de bal achter doelman Tom Muyters in het doel plofte. Met zijn tweede goal dit seizoen bracht hij de 2 - 0 op het scorebord. Op slag van rust mochten de Volendammers nogmaals juichen. Joey Veerman stuurde Nick Doodeman nog maar een keer diep. Hij plukte de bal perfect uit de lucht en verschalkte Tom Muyters nu wel met een wippertje: 3 - 0.

FC Volendam heer en meester na de thee
Na de thee maakte FC Volendam er een ware show van. Door het felle druk zetten kwam Roda JC nauwelijks meer van hun eigen helft af en creëerde FC Volendam kans op kans. Joey Veerman, Derry John Murkin, El Azzouzi, Nick Doodeman en Martijn Kaars waren allen dicht bij een vierde Volendamse goal. In de blessuretijd kwam de vierde goal alsnog. Nick Doodeman trok de bal strak voor de goal waarna Martijn Kaars de bal binnen kon glijden: 4 - 0. Het Volendamse publiek kon zodoende zeer tevreden huiswaarts keren.

Scoreverloop:
19’ - Zakaria El Azzouzi
40’ - Jari Vlak
45’ - Nick Doodeman
90+2’ - Martijn Kaars