Het kloppend hart van Waterland
Live

Het Jan Haring Weekend gaat toch door!

Gepubliceerd: Donderdag 04 juli 2024 17:39

Het Jan Haring Weekend gaat toch door!

Hieronder volgt een statement van de burgemeester van Waterland aangaande het Jan Haringweekend. Ondertussen heeft Omroep PIM haar ook gesproken om dit goede nieuws voor de visrokers in Monnickendam te horen. Ook was er goed nieuws omtrent het hardzeilen.

Schipper Erik Hermans van de ZA1, die elk jaar ook deelnemer is aan de Jan Haring Race, neemt de organisatie van de race op zich en hoopt dat de meeste schippers toch naar Monnickendam komen, ook al hoorden ze dinsdag dat het niet zou doorgaan. De schepen komen vanuit heel het land normaal gesproken, dus hoopt hij wel dat iedereen hier toch nog op tijd kan zijn om aan de start te verschijnen.

Langs de haven hebben de horeca-ondernemers ondertussen hun plannen gewijzigd omtrent optredens. De kinderactiviteit op vrijdag gaat door en ook het Meezingfestival op zaterdagmiddag. Ook is er zaterdagavond natuurlijk het EK-voetbal waar het Nederlands team tegen Turkije speelt. Houd dus de berichten in de gaten omtrent de activiteiten dit weekend rondom de haven.

Statement burgemeester Marian van der Weele:
"Dankzij de inspanning van vele betrokkenen kunnen de evenementen van het Jan Haring weekend (Jan Haring Race en de palingrookwedstrijd) doorgaan!

De Stichting Monnickendammer Hardzeildagen (SMH) hadden eerder besloten om de palingrookwedstrijd en de hardzeildagen af te gelasten. De eerder afgegeven vergunning verviel hiermee. Daarom heb ik alle horecaondernemers afgelopen dinsdag einde middag op het gemeentehuis uitgenodigd voor spoedoverleg. Iedereen was het roerend eens dat er alles aan gedaan moest worden om het evenement alsnog doorgang te laten vinden. Tijdens dit overleg hebben de horecaondernemers aangegeven samen een nieuwe vergunningsaanvraag in te dienen, zodat in ieder geval de palingrookwedstrijd door kon gaan. Gemeente Waterland heeft aangegeven deze vergunningsaanvraag met spoed te behandelen zodat de vergunning op tijd afgegeven kan worden.

Ook heb ik overlegd met één van de schippers, om de mogelijkheden te bekijken voor het toch ook door laten gaan van de zeilrace. Vanmorgen is ook hiervoor een nieuwe vergunningsaanvraag ingediend en kunnen we ervan uitgaan dat de zeilrace doorgaat. Alle schippers worden intussen ook op de hoogte gebracht. Zodat zij alsnog koers kunnen zetten naar Monnickendam!

Ik ben trots dat in zo'n kort tijdsbestek de betrokken partijen de schouders eronder hebben gezet om dit feestweekend (op aangepaste wijze) alsnog mogelijk te maken, en ben blij dat alle festiviteiten door kunnen gaan.

Er is veel gezegd en vooral - op sociale media- geschreven, niet altijd op een respectvolle manier dat is onnodig en kwetsend.

Laten we er een mooi en respectvol Jan Haring Weekend van maken!"


Bron: Gemeente Waterland

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services