Het kloppend hart van Waterland
Live

Herman van Elteren overleden

Gepubliceerd: Donderdag 28 september 2023 14:51

Herman van Elteren overleden

Foto: Ria Houweling

Afgelopen dinsdag 26 september is op 95-jarige leeftijd Herman van Elteren overleden. Herman was ereburger van de stad Monnickendam.

Herman was een veelzijdige, creatieve geest. In zijn werkzame leven was hij kostuum- en decorontwerper, maar ook toneelspeler bij toonaangevende Nederlandse toneelgezelschappen als de Nederlandse Comedie en het Publiekstheater. Zo doende speelde hij met Ellen Vogel, Ko van Dijk, Ramses Shaffy en veel andere bekende artiesten.

In Waterland verwierf hij bekendheid met zijn solo-opvoeringen van de ‘Gijsbrecht van Amstel’. Opgeleid als beeldhouwer hakte hij voor de stad Monnickendam maar liefst 21 gevelstenen en de ornamenten in de gevel van museum de Speeltoren. Hij ontwierp kostuums voor de stadsfeesten van 2005; hij was de vormgever van de Allerzielentocht die jaarlijks op 2 november door Monnickendam trekt. Ook tekende hij het boek ‘Koen van Monnickendam’; hij maakte menig heiligenbeeld. De kerststal die jaarlijks onder de Waegh staat opgesteld is een creatie van zijn hand. De lijst is te lang om in zijn geheel op te noemen.

Herman werd in 1928 in Den Bosch geboren en kwam in de jaren ’70 in Monnickendam wonen. Een heel bijzonder mens.

De uitvaartdienst wordt gehouden op 5 oktober om 11.00 uur in de R.K. Nicolaas- en Antonius kerk aan het Noordeinde in Monnickendam.

Bron: Marten Horjus

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services