Het kloppend hart van Waterland
Live

Herhaling Najaarsconcert Cantorij Monnickendam

Gepubliceerd: Maandag 29 november 2021 16:28

Herhaling Najaarsconcert Cantorij Monnickendam

Foto: Cantorij Monnickendam

De koren Concertkoor GrootNoord en Cantorij Monnickendam gaven zaterdag 20 november een gezamenlijk concert in de Opstandingskerk in Monnickendam. Omroep PIM zond het concert live uit. Dit weekend kunt u genieten van de herhaling van dit prachtige concert.

Het gratis toegankelijke concert dat eerst in de Grote Kerk gegeven zou worden, werd op het laatste moment verplaatst naar de Opstandingskerk in Monnickendam. Het concert begon daardoor iets later, zodat mensen die voor de Grote Kerk stonden, tijd hadden om naar de juiste locatie te lopen. En het publiek dat op het concert afgekomen was, werd daar getrakteerd op een prachtig concert!


De beide koren brachten mooiste koren en aria’s uit de Messiah ten gehore, samen met drie prachtige koordelen uit de Hohe Messe van Bach. En dat alles in één uur.

De wereldberoemde Messiah trekt elk jaar ontelbare bezoekers. Geen wonder: wie kent bijvoorbeeld niet het Halleluja, waarvoor in de Engeland traditie het publiek zelfs massaal gaat staan. Nu de koren na de lange corona-beperkingen weer voor publiek mochten zingen leek hen dit het mooiste muzikale cadeau om het publiek aan te bieden. Naast componist Händel mocht Bach natuurlijk niet ontbreken. Zijn absolute hoogtepunt is – nog meer dan de wereldberoemde Mattheus Passion – de Hohe Messe. Uit dit meesterwerk werden drie koordelen ten gehoren gebracht. Het concertprogramma verbond deze beide grote componisten met elkaar in één boeiend programma.

Het koor, samengesteld uit Concertkoor GrootNoord en Cantorij Monnickendam, beide onder leiding van Marcel den Dulk, werd begeleid door een instrumentaal ensemble. Het concert werd stijlvol gevarieerd door een viertal solistische bijdragen.

U kunt op vrijdag 3 december om 20.30 uur kijken naar een herhaling van het concert. Op zaterdag 4 en zondag 5 december wordt het concert om 14.00 en 20.30 uur uitgezonden.

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services