Het kloppend hart van Waterland
Live

Herhaling drukbezochte Nieuwjaarsreceptie gemeente Waterland

Gepubliceerd: Vrijdag 10 januari 2020 20:55

Herhaling drukbezochte Nieuwjaarsreceptie gemeente Waterland

Foto: Ria Houweling

De nieuwjaarsbijeenkomst van de gemeente Waterland op 6 januari 2020 werd door ongeveer 230 mensen bezocht. De relaties, inwoners en ondernemers van Waterland maakten van de gelegenheid gebruik om elkaar en de college- en raadsleden een gelukkig nieuwjaar te wensen en elkaar te ontmoeten. PIM zond de nieuwjaarsreceptie live uit. Dit weekend kunt u om 18.00 uur naar de herhaling kijken.

De avond begon met een optreden van het Waterland Jeugdorkest van de Waterlandse Muziekschool onder leiding van dirigent Peter Vinken. Burgemeester Luzette Kroon hield haar laatste Nieuwjaarstoespraak voor de gemeente Waterland omdat zij binnenkort Dijkgraaf wordt van het Wetterskip Fryslan. De burgemeester had het onder andere over waardigheid en respect hebben voor elkaar en elkaars mening. Als laatste zin van haar toespraak citeerde ze oud-burgemeester Eberhard van der Laan: “Wees lief voor elkaar”. De volledige toespraak is te vinden op Omroep PIM.

Een spannend moment was de uitreiking van de Waterlandse Talentprijs, die dit jaar voor de tweede keer werd uitgereikt. De prijs is in het leven geroepen om een Waterlands talent te stimuleren in haar/zijn verdere ontwikkeling. Vorig jaar won het 22-jarige zeiltalent Jochem Schoorl de eerste Talentprijs. Jochem was aanwezig en vertelde dat zijn zeilcarrière nog steeds voorspoedig verloopt en dat hij het prijzengeld heeft gebruikt om noodzakelijke veiligheidscursussen te bekostigen.

Vervolgens werden één voor één de tien genomineerde talenten in het zonnetje gezet en op het podium geroepen. Uit deze genomineerden werd Philine van de Vegte uit Katwoude uitgeroepen tot winnaar van de Waterlandse Talentprijs. De 49-jarige Philine heeft de prijs gekregen omdat zij een succesvol schilder is die al veel aan de weg timmert. Ze schildert wat ze om zich heen ziet op haar boerderij in Katwoude, mensen dieren en het landschap. Ze studeerde afgelopen jaar af aan de Wackers academie en heeft drie jaar op rij een prijs bij Kunstkijken Volendam gewonnen. Ze heeft al veel geëxposeerd onder andere in de Fundatie in Zwolle. In 2019 werd zij geselecteerd om deel te nemen aan de zomerexpositie “Lang leve Rembrandt” in het Rijksmuseum. Ze heeft ook deelgenomen aan “Sterren op het doek”. Philine was blij verrast met de Waterlandse Talentprijs en bedankte alle Katwouders omdat ze altijd voor haar willen poseren en omdat ze alle Katwoudse stallen in mag om de dieren te schilderen.

Bron: Gemeente Waterland

 

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services