Het kloppend hart van Waterland
Live

Herfst in het Ilperveld: bijzondere paddenstoelen en wat zie je nog meer?

Gepubliceerd: Maandag 03 oktober 2022 09:30

Herfst in het Ilperveld: bijzondere paddenstoelen en wat zie je nog meer?

Foto: Ralf Groot

Tijdens deze vaartocht in de fluisterboot van Landschap Noord-Holland zie je de eerste tekenen van de herfst. Je gaat op zoek naar bijzondere paddenstoelen en je komt ook zeker spinnen en andere insecten tegen. Maar ga zondag 16 oktober vooral genieten van de mooie sfeer op het water tussen de vele eilandjes.

Tijdens deze vaartocht in de fluisterboot van Landschap Noord-Holland zie je de eerste tekenen van de herfst. Je gaat op zoek naar bijzondere paddenstoelen en je komt ook zeker spinnen en andere insecten tegen. Maar ga zondag 16 oktober vooral genieten van de mooie sfeer op het water tussen de vele eilandjes.

Varen en wandelen; paddenstoelen, spinnen en slangen!
Laat je door de schipper varen naar een van de vele eilandjes in het Ilperveld. Hier wandel je over trilveen, langs legakkers en petgaten. De grond trilt soms onder je voeten, de aarde beweegt! Over het knuppelpad loop je door het Berkenbos, spannend. Op de Zuiderschorren staat nog een echt broekbos met bijzondere flora, fauna en broeihopen voor ringslangen. De herfst laat zich zien met zwammetjes en paddenstoelen die tevoorschijn komen. Het is nu ook de tijd voor spinnen en andere insecten.
De gids legt uit en vertelt over de specifieke eigenschappen van de planten en dieren en hoe het komt dat ze hier groeien en leven. Wat heeft de herfst te bieden? Ben je in het bezit van een verrekijker, neem deze dan mee. Trek waterdichte schoenen of laarzen aan en warme (regen)kleding. Op het water is het vaak fris. Kinderen zijn van harte welkom. Op de boot is ook plek voor rolstoelen, neem van tevoren even contact op als je met een rolstoel mee wilt. Honden zijn in het Ilperveld niet toegestaan.

Wanneer: Zondag 16 oktober van 13:30 tot 15:30 uur.
Waar: Verzamelen op de parkeerplaats Ilperveld, Kanaaldijk 32A, 1121 NX Landsmeer.

Zin om mee te gaan? Meer informatie: www.gaatumee.nl

Bron: Landschap Noord-Holland

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services