Het kloppend hart van Waterland
Live

Herdenking 4 mei, live op PIM

Gepubliceerd: Maandag 03 mei 2021 17:14

Herdenking 4 mei, live op PIM

Foto: Omroep PIM

PIM sprak bij de Joodse begraafplaats met Johan Hilarides van het Herdenkingscomité Monnickendam over de dodenherdenking van 4 mei. Door corona mogen er geen groepen mensen naar de kerk of naar de herdenking bij het monument komen. Daarom zendt PIM dit live uit, zowel het programma in de kerk als buiten bij het monument. Ook zal PIM diverse programma’s van eerdere jaren herhalen over de geschiedenis van de joden in WOII en de struikelsteentjes die in Monnickendam te vinden zijn bij huizen waar Joodse mensen gewoond hebben.

Johan Hilarides vertelt over het programma op 4 mei. Burgemeester Marian van der Weele, kinderburgemeester Bibi Meister, Frank van der Streek, voorzitter van het Herdenkingscomité en Martien Pettinga, predikant zullen spreken. Martin Visser leest een gedicht voor. Kinderen van groep 8 van De Blauwe Ster zullen een verhaal of gedicht voorlezen en Shifra Wurms spreekt de khaddisj uit, een van de belangrijkste joodse gebeden. Het geheel wordt afgewisseld met muziek.

Na afloop van de herdenkingsdienst in de Grote Kerk gaat iedereen naar buiten voor The Last Post, 2 minuten stilte en de kranslegging.

Johan Hilarides vraagt iedereen zoveel mogelijk thuis te blijven en de herdenking via PIM te volgen. Nadat de burgemeester, de kinderburgemeester en het Herdenkingscomite de kransen hebben gelegd kunnen anderen mensen dat ook komen doen. Op gepaste afstand van elkaar, rekening houdend met het nog altijd aanwezige virus.

En voor wie een vlaggenstok heeft, graag de vlag halfstok op 4 mei vanaf 18.00 uur tot 20.30 uur.


Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services