Het kloppend hart van Waterland
Live

Henriëtte Gerlsma is nieuwe voorzitter van Rotaryclub Monnickendam

Gepubliceerd: Maandag 01 juli 2024 15:19

Henriëtte Gerlsma is nieuwe voorzitter van Rotaryclub Monnickendam

Foto: Rotary Monnickendam

Net als elk Rotaryjaar, dat loopt van 1 juli t/m 30 juni, krijgt Rotaryclub Monnickendam een nieuwe voorzitter. Erik de Jongh, voorzitter van het afgelopen jaar, draagt het stokje over aan zijn opvolgster Henriëtte Gerlsma. Terwijl hij tevreden terugblikt, staat Henriëtte te popelen om het goede werk van haar club, samen met de 40 clubleden in diverse werkgroepen, voort te zetten in clubjaar 2024/2025.

Henriëtte Gerlsma heeft het afgelopen jaar als inkomend voorzitter al veel achter de schermen meegekeken. Henriëtte hierover: “Voorheen schoof ik gewoon aan bij de clubavonden, maar sinds ik weet dat ik de belangrijke voorzittersrol op mij neem, ben ik met meer aandacht naar de Rotaryorganisatie in het algemeen en onze club in het bijzonder gaan kijken. We hebben een ontzettend prettige sfeer binnen onze club. We weten elkaar goed te vinden en zetten met veel gezelligheid en saamhorigheid onze schouders onder projecten die zorgen voor mooie opbrengsten voor goede doelen. Ik ben er zeker van dat we het komende jaar met evenveel plezier net zo voortvarend te werk gaan als het afgelopen jaar.”

Projecten
Het afgelopen jaar werkte Rotaryclub Monnickendam aan tal van projecten voor het goede doel. Erik blikt trots terug: “In de zomermaanden waren onze clubleden te vinden op de Monnickendammer Visdagen, waar we met de grootste mosselpan ter wereld verse mosselen met patat aan de man brachten. De opbrengst van € 2500 gebruikten we om senioren van Monnickendam te trakteren op een maaltijd in Cultureel Centrum de Bolder. In december ging de jaarlijkse ‘Sterren Stralen’ actie weer van start met onze traditionele kerstboom op de Middendam en met een hoop gezelligheid bij deze boom tijdens de kerstmarkt. Het resultaat hiervan, € 12.500 mede dankzij een extra bijdrage in de vorm van een Rotary Grant, kwam ten goede aan sportclub Only Friends in Amsterdam-Noord. Ook de belangrijke EHBO-lessen aan leerlingen van groep 7-8 van de lagere scholen in Monnickendam gaan onverminderd door dankzij onze bijdrage.”

Nieuwe acties
Het evenement Happen & Trappen is dit jaar met een warm hart overgedragen aan het Huis aan het Water. Erik: “Zij hebben hiermee een prachtige opbrengst weten te realiseren om de kosten na de overstroming te kunnen betalen.” Henriëtte voegt eraan toe: “Voor volgend voorjaar hebben we plannen voor een ander sportief evenement. Daarnaast zijn we ook deze zomer op 26 juli en 2, 9 en 16 augustus van 11.00 – 17.00 uur weer op de Monnickendammer Visdagen te vinden met onze inmiddels befaamde mosselen. En natuurlijk laten we ook in de donkerste maand ons licht weer over Monnickendam schijnen. We plaatsen weer een mooie kerstboom en vragen iedereen onze nieuwe ‘Sterren Stralen’ actie te ondersteunen, zodat we dit jaar een bijdrage kunnen leveren aan de belevenistuin voor demente bewoners van Evean Swaensborch!”

Over Rotary
Rotary International is `s werelds oudste organisatie van serviceclubs en omvat ruim 35.000 clubs in 200 landen. De ruim 1,2 miljoen leden van deze serviceclubs vormen een wereldomvattend netwerk van zakelijke en professionele leiders die vrijwillig hun tijd en talenten geven om de maatschappij waarin zij leven te dienen. Rotaryclub Monnickendam bestaat uit 32 mannen en 9 vrouwen en komt wekelijks op dinsdagavond van 18.00 – 20.00 uur bijeen in het Hart van Katwoude. Kijk op www.rcmonnickendam.nl voor meer informatie over onze club.


Bron: Rotary Monnickendam

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services