Het kloppend hart van Waterland
Live

Help Mo nu, crowdfunding voor behandeling tegen kanker

Gepubliceerd: Dinsdag 06 augustus 2019 10:17

Help Mo nu, crowdfunding voor behandeling tegen kanker

Shymo, of Mo, heeft een zeldzame vorm van hersenstamkanker. Ze wordt nu bestraald om de groei van de tumor te stoppen, maar een andere behandeling is er nu nog niet. In Amerika zijn de pharmaci bezig met een medicijn, dat nog niet officieel op de markt is maar dat Mo wel kan helpen. Het is alleen erg duur. Ook de rest van de behandeling kost veel geld.  Siem, de vriend van Mo, en Gylian, haar broer vertellen over Mo, haar ziekte en de behandeling. Ze zijn een crowdfundingsactie begonnen om de benodigde € 300.000 te verzamelen.

Ze hebben een website opgezet: www.helpmonu.nl. En een Facebookpagina Help Mo nu! Hier staat meer informatie, een blog van Mo en kan meteen gedoneerd worden.

Help Mo NU
Dat ‘nu’ is er niet voor niks. Er is haast bij. Over een paar dagen is de bestraling klaar en kan er niks meer gedaan worden. Verschillende mensen zijn al opgestaan om acties te starten die geld opbrengen. Tijdens de Broekermarkt staat er een kraam. Een groepje gaat de Alpe d’Huez beklimmen.

Op 17 augustus is er een benefietdiner met veiling bij Sail & Surf in Monnickendam, georganiseerd door Erin Bouwen, de moeder van Siem, Margit van Zon en Marc Schuurman (alledrie uit Zuiderwoude). Margit kookt zoals ze nu al geregeld doet bij Sail & Surf. Er is een veiling en alle opbrengsten zijn voor Mo. Opgeven voor het diner (€ 29,50 voor 3 gangen, excl. drankjes) en de veiling, ook spullen inbrengen voor de veiling, kan bij Margit en Marc.

Meer informatie: www.sailensurfcentermonnickendam.nl of email naar zoninwaterland@ziggo.nl.

  

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services