Het kloppend hart van Waterland
Live

Heerlijk nagenieten van het Senioren Songfestival 2019

Gepubliceerd: Zaterdag 16 november 2019 14:43

Heerlijk nagenieten van het Senioren Songfestival 2019

Al de gehele week keken de bewoners van Swaensborch uit naar het Senioren Songfestival dat dit jaar voor de 21 keer werd georganiseerd door Stichting Uit De Kunst. En tot en met 20 november kunt u bij PIM elke dag genieten van de herhaling van dit evenement wat in Swaensborch voor een heerlijke, vrolijke stemming zorgde.

Er is een vaste kern van deelnemers, zo vertelde Nella Roffelsen het publiek, en er is zelfs een wachtlijst, want elk jaar kunnen maximaal 20 deelnemers hun zang- en podiumkunsten vertonen. Een deel daarvan wordt begeleid door accordeonist Rinus Demoitié, een ander deel door pianist Rob de Jong. Een enkeling heeft zelf een cd meegebracht met daarop de muziek.

De jury, die bestaat uit Arjan de Bood, Gerarda Bloem, Luzette Kroon en Hans Broeren, is streng en rechtvaardig, en heeft een voorkeur voor echt live optreden. Het repertoire is zeer divers; zeker niet alleen smartlappen. Ook ballades en luisterliedjes worden ten gehore gebracht. En dan de spanning van de uitslag: wie wint dit jaar de Lex Wiertz trofee en wie krijgt de publieksprijs?Met alle deelnemers op het podium laat de jury de spanning niet al te hoog oplopen. Evelien Mulder – Visser uit Monnickendam wint met haar vertolking “Geef de kinderen een wereld” van Dana Winner de publieksprijs. Ze is beduusd en blij. Het was haar eerste optreden. De Lex Wiertz trofee gaat dit jaar wederom naar de uit Zunderdorp afkomstige Rob den Hartog die ook al won in 2018. Dit jaar won hij met een mooie vertolking van Anatevka “Als ik toch eens rijk was”.

 

U kunt de herhaling van het Senioren Songfestival tot en met 20 november elke dag om 21.00 uur bekijken bij PIM. Op zondag 17 november is er om 12.00 uur een extra uitzending.

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services