Het kloppend hart van Waterland
Live

Hart onder de riem huiskamerconcert van Michel en Ilse dit weekend bij PIM

Gepubliceerd: Vrijdag 29 januari 2021 08:18

Hart onder de riem huiskamerconcert van Michel en Ilse dit weekend bij PIM

Foto: Omroep PIM

Nu het coronavirus de wereld nog steeds in z'n greep heeft, en er wordt opgeroepen om zoveel mogelijk thuis te blijven, heeft Omroep PIM contact opgenomen met Michel en Ilse en hen gevraagd of zij alle inwoners van Waterland middels een concert een hart onder de riem wilden steken. Ze vonden het een leuk idee en wilden dolgraag meewerken aan dat verzoek en dit weekend kunt u elke dag genieten van dit concert.

Als we naar muziek luisteren, gebeurt er iets met ons. Na een gestreste dag kun je bijvoorbeeld heerlijk ontspannen bij een fijne ballad. Volgens wetenschappelijk onderzoek van onder meer neuropsycholoog Erik Scherder komt dat doordat muziek ervoor zorgt dat de aanmaak van stresshormonen wordt geremd. Muziek zorgt ervoor dat we ons beter voelen. En daarom zijn wij dolblij dat Michel en Ilse ingingen op ons verzoek om middels een huiskamerconcert een ieder een hart onder de riem te steken.

Ilse: "Alles ligt een beetje stil. Ook bij ons. Voor de laatste coronamaatregelen soms een heel klein privé-optreden of afgelopen zomer zelfs nog tijdens een super mooie buiten-bruiloft, maar 2020 was een jaar met maar weinig mooie, warme en fijne optredens. Zelfs geen optreden bij de ouderen tijdens Sinterklaas. Voorlopig zal dat niet veel anders zijn. En juist muziek doet zoveel goed bij mensen. Michel en ik blijven wel flink door oefenen om ons repertoire een beetje uit te breiden en vooral om een paar uur te genieten van muziek. Het geeft ons altijd weer energie en al zijn we moe of een beetje mat van alle Corona-maanden, telkens weer weet muziek ons blij te maken. En we hopen met dit concert dat gevoel met de inwoners van Waterland te delen."

Het concert wordt uitgezonden op vrijdag 29 januari om 20.00 uur en zal op zaterdag 30 en zondag 31 januari herhaald worden om 13.00, 17.00 en 21.00 uur.

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services