Het kloppend hart van Waterland
Live

Happen & Trappen Waterland van Rotary Monnickendam zeer succesvol

Gepubliceerd: Woensdag 06 juni 2018 16:13

Happen & Trappen Waterland van Rotary Monnickendam zeer succesvol

Foto: Omroep PIM

Zondag 27 mei was de tweede editie van Happen en Trappen. Fietsen voor het goede doel georganiseerd door de Rotary.

Het goede doel was dit keer het ondersteunen van de Monnickendammer Cor Martis, die vanwege een invaliditeit een nieuw rolstoelbus nodig heeft. Hiervoor gaat Cor een fietstocht rijden van 280km van Maastricht naar Monnickendam. Iedereen kan hem daarbij sponsoren en de Rotary vond dit ook een passend doel voor dit evenement (www.helpcoropweg.nl). 


In totaal deden ongeveer 150 mensen mee aan deze tocht op een prachtige zonnige zondag. Het evenement is een culinaire fietstocht van 35 km. De route ging langs een vijftal stopplaatsen waar culinaire hoogstandjes werden geserveerd door de leden van de Rotary. Tevens kon ook een wijnarrangement worden genomen waarmee onderweg van heerlijke, maar niet te zware, wijnen kon worden genoten. Uiteindelijk moesten de fietsers wel weer gezond thuiskomen natuurlijk. 

De Rotary had een aantal heerlijke gerechten in elkaar gezet waarvan de deelnemers genoten in het zonnetje. De deelnemers waren zeer enthousiast over de tocht en het goede doel, alhoewel er nog wel een pittig windje stond. Uiteindelijk werd door de deelnemers 3.000 euro opgehaald en dit bedrag werd aan het einde van de dag aan Cor Martis overhandigd. 

Een derde editie met een nog groter aantal fietsers wordt voor volgend jaar overwogen.

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services