Het kloppend hart van Waterland
Live

Happen en Trappen met de Rotary voor de Waterlandse scoutingclub

Gepubliceerd: Zondag 02 juni 2019 14:08

Happen en Trappen met de Rotary voor de Waterlandse scoutingclub

Foto: Omroep PIM

Door mooi Waterland fietsen is al een uitje op zich. Maar met de Rotary mee is het nog leuker. Want onderweg een aantal keer afstappen en daar wat lekkers te eten en te drinken krijgen, maakt zo’n fietsdag tot een bijzonder uitje. Rotary Monnickendam organiseert dit jaarlijks en zo ook zondag 26 mei. Zij zetten het parcours van 35 km uit. En dat allemaal voor een goed doel. En dit jaar was dat Scoutinggroep Waterland.

De fietsdag begon omstreeks 11 uur bij Bierderij Waterland met een kop koffie en kennismaking met Scoutinggroep Waterland, die een mooie boog hadden gemaakt en met een aantal leden in tenue klaar stonden voor uitleg. De fietstocht ging eerst naar Zunderdorp via Monnickenmeer en Broek in Waterland. Bij ’t Uilenstekkie was de eerste stop. Vervolgens naar Ransdorp bij Machineverhuur Zandstra, en dan door naar Holysloot en Uitdam. Bij Schapenboerderij Hopman-Lammes stond Andre Boon (de organisator) zelf worstjes te grillen. Je kon er lekker zitten om even uit te rusten. Het waaide behoorlijk! De laatste stop was lekker zoet, in Zuiderwoude bij Kees Tromp. Hier zagen we al de eerste mensen die terug reden naar de Bierderij en dat zonder motortje. We zagen wel diverse mensen met elektrische fietsen en dat was vast prettig met die wind.

In De Bierderij werd gewacht op de laatsten die terug kwamen en toen overhandigde Jan van Unnik de cheque over aan de voorzitter van de scouts, Kees de Baat. Maar liefst 2500 euro heeft de fietstocht opgebracht en dat kunnen de scouts goed gebruiken. Zij hebben geld nodig voor nieuwe behuizing op het Hemmeland. Dus als u ze wilt helpen, kijk dan even op de website: www.scoutinggroepwaterland.nl.

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services