Het kloppend hart van Waterland
Live

Hans Abma schreef eerste Pax Christilezing Monnickendam

Gepubliceerd: Zondag 23 februari 2020 12:25

Hans Abma schreef eerste Pax Christilezing Monnickendam

Foto: Omroep PIM

Op 25 september hield mr. Hans Abma, op uitnodiging van de Raad van kerken Monnickendam, de Pax Christi-lezing 2019. De titel van zijn lezing luidt: De juridisering van de samenleving. Zijn tekst is in druk verschenen. Het eerste exemplaar werd in de Opstandingskerk in Monnickendam aan hem overhandigd.

De Raad van Kerken vroeg mr. Hans Abma om, middenin de Vredesweek, te spreken over de juridisering van de samenleving. Zijn grote ervaring als advocaat, en zijn ondervinding met talloze situaties waarin zijn juridische bijstand is ingeroepen, gevoegd bij zijn boeiende verteltrant, stonden borg voor een boeiende avond. 

De juridische weg: die lijkt bij conflicten steeds vaker bewandeld. Als de ‘kleine vrede’, tussen buren, in de familie is verstoord. Om een erfenis, geluidshinder, nieuw opgetrokken schutting, of bij een scheiding: om van alles en nog wat neemt men, en steeds eerder, een advocaat in de arm. Wat is er met ons aan de hand? Is er een groeiend onvermogen als het gaat om geven en nemen, rekening houden met elkaar en er samen uit zien te komen? Die steeds drukkere juridische weg: wordt het leven daar beter van? Dient het de vrede? 

 

Mr. Hans Abma schreef er de eerste Pax Christi-lezing Monnickendam over met als titel 'De juridisering van de samenleving'. De tekst is in druk verschenen. Belangstellenden voor de tekst kunnen die gratis aanvragen door een e-mail te sturen aan pax-christilezing@outlook.com.

 

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services