Het kloppend hart van Waterland
Live

Handtekeningen gezet voor realisatie woningen Ilpenhof

Gepubliceerd: Zaterdag 10 januari 2015 09:43

Handtekeningen gezet voor realisatie woningen Ilpenhof

Wethouder Jean van der Hoeven van de gemeente Waterland en Frank Nannings van USP Vastgoed hebben op 7 januari 2015 hun handtekening gezet onder de exploitatieovereenkomst voor de realisatie van 20 woningen op de locatie Ilpenhof in Ilpendam.

Mijlpalen
De mijlpalen voor de herontwikkeling van de Ilpenhof volgen zich in een rap tempo op. Nadat het college eind september had ingestemd met het plan, heeft de gemeenteraad op 23 oktober 2014 het stedenbouwkundig programma van eisen (SPVE) unaniem vastgesteld. In de afgelopen periode zijn de wederzijdse afspraken voor de realisatie van de 20 woningen vastgelegd in een exploitatieovereenkomst. Nu deze overeenkomst is getekend, start de gemeente met het opstellen van het voorontwerpbestemmingsplan.

Bestemmingsplan
Omdat het plan niet past in het nu geldende bestemmingsplan, moet de bestemming worden gewijzigd om de woningen te kunnen realiseren. In een bestemmingsplan worden functies vastgelegd, bijvoorbeeld op welke plek de woningen en waar de wegen komen. Het SPVE dat door de gemeenteraad is vastgesteld, is hiervoor de basis. Wethouder Jean van der Hoeven: “Omdat er geen inspraak is geweest op het SPVE, wat voor grotere woningbouwprojecten wel gebruikelijk is, wordt in plaats daarvan inspraak verleend op het voorontwerpbestemmingsplan. We hebben hiervoor gekozen omdat het project al een hele lange voorgeschiedenis kent en het nu echt tijd is dat het verpauperde gebouw plaats gaat maken voor nieuwe woningen”.

Meer informatie
Het plan voor de Ilpenhof bestaat uit 20 woningen met variërende verkoopprijzen. Er komen 7 sociale woningen (met een verkoopprijs beneden € 200.000), 3 goedkope vrij sectorwoningen (met een verkoopprijs tussen € 200.000 en € 250.000) en 10 twee-onder-een kapwoningen. Belangstellenden voor de woningen kunnen zich melden bij USP Vastgoed. Voor meer informatie over het project kunt u kijken op www.waterland.nl onder Projecten en plannen, Woningen.

Bron: gemeente Waterland

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services