Het kloppend hart van Waterland
Live

Halloween was weer ‘schrikwekkend’ goed

Gepubliceerd: Maandag 04 november 2019 14:06

Halloween was weer ‘schrikwekkend’ goed

Foto: Omroep PIM

Op 31 oktober is het schrikken geblazen in Monnickendam. De binnenstad is omgetoverd tot een ware spookstad waar mensen van heinde en ver op af komen.

Spoken, zombies, wandelende skeletten, enge clowns, geesten, uit de dood herrezen piraten, heksen, ook spinnen en addergebroed... je ontkomt er niet aan in de route. Het is niet geschikt voor de allerkleinsten, maar vanaf 8 tot 88 (ruwweg, afhankelijk van hoe je nachtrust is na zo’n evenement). Er was ook liefde nodig onderweg. Een door een heks tot vogelverschrikker omgetoverde prins kan door een knuffel van een echte prins(es) weer prins worden. Langs de route loop je ook door een eng bos, waar je moet zorgen dat je niet gepakt en in stukken wordt gezaagd door een zombie met een kettingzaag. Of als je een lekker kindernekje hebt, moet je langs Dracula dienen te komen. Je kunt ook nog in de soep belanden als je niet uitkijkt, maar een andere heks biedt je dan speciale soep met ingrediënten uit het bos aan. Dat dan weer wel. Ze zijn niet allemaal slecht wil ik maar zeggen.

De tocht is 2,2 km en je komt 27 acts tegen van mensen die langs de route wonen. Ook zijn er veel vrijwilligers nodig om dit te organiseren vertelde het opperspook aan PIM.

Aan het eind van de route hebben we nog even gevraagd wat Halloween is en het is eng, leuk, spoken, monsters, pompoenen, witte wieven en zo. Maar vooral is het All Hallow’s Eve van de Kelten en daar zijn door de jaren en diverse culturen elementen aan toegevoegd.

Een eng feest dus.

En welterusten voor straks….

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services